FPF:ULGATL0056 Business training - Course Information
ULGATL0056 Business training
Faculty of Philosophy and Science in OpavaSummer 2009
- Extent and Intensity
- 1/2/0. 3 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
- Guaranteed by
- Centrum interdisciplinárních studií – Faculty of Philosophy and Science in Opava
- Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Spa Management and Tourism (programme FPF, B6503GAHOT)
- Course objectives (in Czech)
- Cílem předmětu je navázat na znalosti a dovednosti studentů z absolvovaných ekonomických i odborných předmětů a využít jich při zahájení a provozování podnikatelské činnosti ve studovaném oboru. Zabývá se vybranými oblastmi podnikání v oboru, klade důraz zejména na finanční stránku podnikání, nástroje řízení nákladů a jejich využití v podnikatelské praxi.
- Syllabus (in Czech)
- 1. Zahájení podnikatelské činnosti v oboru
2. Podnikatelský záměr a zakladatelský rozpočet
3. Majetková a kapitálová struktura firmy
4. Výnosy, náklady, výsledek hospodaření versus cash flow
5. Riziko v podnikání
6. Ukončení podnikatelské činnosti
- 1. Zahájení podnikatelské činnosti v oboru
- Literature
- recommended literature
- Obchodní zákoník v platném znění. info
- Zákon o živnostenském podnikání v platném znění. info
- KORÁB, V., PETERKA, J., REŽŇÁKOVÁ, M. Podnikatelský plán. 1. vyd. Brno: Computer Press, 2007. ISBN 978-80-251-1605-0. info
- ČECHOVÁ, A. Manažerské účetnictví. 1. vyd. Brno: Computer Press, 2006. ISBN 80-251-1124-5. info
- VEBER, J. - SRPOVÁ, J. a kol. Podnikání malé a střední firmy. 1. vyd. Praha: Grada, 2005. ISBN 80-247-1069-2. info
- BERÁNEK, J. Provozujeme pohostinství a ubytování. Praha: Grada Publishing, 2004. ISBN 80-86724-02-6. info
- HISRICH, R. D. - PETERS, M. P. Založení a řízení nového podniku. 1. vyd. Praha: Victoria Publishing, 1996. ISBN 80-85865-07-6. info
- INDROVÁ, J., PETRŮ, Z., VAŠKO, M. Podnikatelská činnost ve stravování a hotelnictví. Praha: VŠE, 1995. ISBN 80-7079-054-7. info
- Language of instruction
- Czech
- Further comments (probably available only in Czech)
- The course can also be completed outside the examination period.
- Enrolment Statistics (Summer 2009, recent)
- Permalink: https://is.slu.cz/course/fpf/summer2009/ULGATL0056