ULGATLJ382 German IV Pre-intermediate

Faculty of Philosophy and Science in Opava
Summer 2010
Extent and Intensity
0/3/0. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Guaranteed by
Centrum interdisciplinárních studií – Faculty of Philosophy and Science in Opava
Prerequisites (in Czech)
ULGATLJ282 German III Pre-intermediate && ! ULGATLP382 German IV Intermediate && ! KLJNEJ24 German IV Pre-intermediate
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Course objectives (in Czech)
Shrnutí a upevnění frekventovaných obtížnějších mluvnických jevů účelově zaměřených zejména na jazyk užívaný ve studovaném oboru, a to v ústním a písemném projevu, kultivování výslovnosti. Další rozšíření rejstříku odborného jazyka a jazykových struktur aplikovaných na profesní situace. Důraz je kladen na samostatné vystupování a vedení k profesionálním postojům. Současně budou posluchači vybaveni znalostí odborné slovní zásoby v oblasti cestovní kanceláře. Student si může zapsat a absolvovat vyšší část 2. cizího jazyka v případě, že mu schází maximálně jedna nižší část bez dalších omezení. V případě, že mu schází více částí, nebude mu zápis a absolvování umožněno.
Syllabus (in Czech)
  • 1. Kulturelles Leben: Interview mit der Schauspielerin Juliane Eschholz
    2. Mode, Ausehen: Auf der Modenschau
    3. Im Warenhaus: Der Kaufhausdetektiv und der Ladendieb
    4. Orientierung in der Stadt: Ein Stadtrundgang durch Prag
Literature
    recommended literature
  • Pomocné studijní texty. Odborná terminologie a texty pro němčinu. info
  • BALCAR, B. Slovník cestovního ruchu. Domažlice: Resonance, 2001. ISBN 80-902812-0-6. info
  • DUSILOVÁ, D. Sprechen Sie deutsch? 1. a 2. díl. Praha: Polyglot, 2000. ISBN 80-86195-09-0. info
  • KEPRTOVÁ, M. Německo-česká konverzace. Olomouc, 1998. ISBN 80-85275-14-7. info
  • FORMANOVÁ, ŽMUDOVÁ. Němčina v gastronomii. Praha: Informatorium, 1996. ISBN 80-85427-77-X. info
  • SACHS, R. Německá obchodní korespondence. Plzeň: Fraus, 1993. ISBN 80-900619-6-6. info
  • HÖPPNEROVÁ, V. Němčina pro provoz hotelů a společného stravování. Praha: SPN, 1988. info
Language of instruction
English
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
The course is also listed under the following terms Summer 2009.
  • Enrolment Statistics (recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/fpf/summer2010/ULGATLJ382