FPF:VCKDS00510 Cultural history - experimenta - Course Information
VCKDS00510 Cultural history - experimental practicum
Faculty of Philosophy and Science in OpavaSummer 2019
- Extent and Intensity
- 0/3/0. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
- Teacher(s)
- PhDr. et PhDr. Markéta Tymonová, Ph.D. (seminar tutor)
- Guaranteed by
- PhDr. et PhDr. Markéta Tymonová, Ph.D.
Research Center for Cultural History of Silesia and Central Europe – Faculty of Philosophy and Science in Opava - Course Enrolment Limitations
- The course is offered to students of any study field.
- Course objectives (in Czech)
- Předmět navazuje na znalosti získané v předmětech Archeologické kulturní dědictví, Kulturní dědictví V - kulinaria ad., rozšiřuje a prohlubuje je v rovině praktické a organizační. Student absolvuje tematický programový blok, pořádaný ve spolupráci s odborným profesionálním zařízením, zaměřený na a) experimentální archeologii, experimentální muzeologii (prezentace tradiční zemědělské a řemeslné výroby v rámci institucionálních programů - archeoparky, skanzeny apod.), b) experimentální prezentaci kulinárního dědictví (zážitková gastronomie z oblasti regionálního/lidového stravování, s aplikací dobových způsobů stolování a servírování - odborné pracoviště FPF), c) animaci, edukaci, popularizaci hmotného/nehmotného kulturního dědictví (tematický program pro děti, tematický výlet pro školy - muzea) ad.
- Literature
- recommended literature
- Specifikace dle konkrétního tématu experimentálního praktika. info
- Language of instruction
- Czech
- Further Comments
- The course can also be completed outside the examination period.
- Enrolment Statistics (Summer 2019, recent)
- Permalink: https://is.slu.cz/course/fpf/summer2019/VCKDS00510