VCKDS00510 Cultural history - experimental practicum

Faculty of Philosophy and Science in Opava
Summer 2020
Extent and Intensity
0/3/0. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
PhDr. et PhDr. Markéta Tymonová, Ph.D. (seminar tutor)
Guaranteed by
PhDr. et PhDr. Markéta Tymonová, Ph.D.
Research Center for Cultural History of Silesia and Central Europe – Faculty of Philosophy and Science in Opava
Course Enrolment Limitations
The course is offered to students of any study field.
Course objectives (in Czech)
Předmět navazuje na znalosti získané v předmětech Archeologické kulturní dědictví, Kulturní dědictví V - kulinaria ad., rozšiřuje a prohlubuje je v rovině praktické a organizační. Student absolvuje tematický programový blok, pořádaný ve spolupráci s odborným profesionálním zařízením, zaměřený na a) experimentální archeologii, experimentální muzeologii (prezentace tradiční zemědělské a řemeslné výroby v rámci institucionálních programů - archeoparky, skanzeny apod.), b) experimentální prezentaci kulinárního dědictví (zážitková gastronomie z oblasti regionálního/lidového stravování, s aplikací dobových způsobů stolování a servírování - odborné pracoviště FPF), c) animaci, edukaci, popularizaci hmotného/nehmotného kulturního dědictví (tematický program pro děti, tematický výlet pro školy - muzea) ad.
Literature
    recommended literature
  • Specifikace dle konkrétního tématu experimentálního praktika. info
Language of instruction
Czech
Further Comments
The course can also be completed outside the examination period.
The course is also listed under the following terms Summer 2016, Summer 2017, Summer 2018, Summer 2019.
  • Enrolment Statistics (recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/fpf/summer2020/VCKDS00510