FPF:ULGATL0046 Special gastronomy - Course Information
ULGATL0046 Special gastronomy
Faculty of Philosophy and Science in OpavaWinter 2010
- Extent and Intensity
- 1/2/0. 2 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
- Teacher(s)
- Mgr. Alexandr Burda (lecturer)
Mgr. Alexandr Burda (seminar tutor) - Guaranteed by
- Mgr. Alexandr Burda
Centrum interdisciplinárních studií – Faculty of Philosophy and Science in Opava - Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Spa Management and Tourism (programme FPF, B6503GAHOT)
- Course objectives (in Czech)
- Cílem předmětu je předat studentům teoretické znalosti i praktické dovednosti v oblasti přípravy složitějších a netradičních pokrmů z různých druhů surovin, seznámit studenty s rozsahem sortimentu a možnostmi jeho obměňování, se sledováním moderních trendů, použití nové techniky. Studenti získají přehled o způsobu přípravy speciálních výrobků teplé a studené kuchyně i cukrářské výroby - zážitková gastronomie.
- Syllabus (in Czech)
- 1. Vyšší forma složité obsluhy
2. Technologie přípravy složitějších pokrmů
3. Studená kuchyně
4. Masové pokrmy
5. Mořské a sladkovodní ryby
6. Příprava teplých omáček, polévky
7. Moučníky
8. Organizace výroby speciálních pokrmů
9. Slavnostní gastronomické akce
10. Banket
11. Raut - party
12. Nové trendy zážitkové gastronomie
- 1. Vyšší forma složité obsluhy
- Literature
- recommended literature
- RUNŠTUK, J. A KOL. Receptury teplých pokrmů. info
- BRHLÍK, E., ROMAŇUK, J. Technologie přípravy pokrmů II. Praha: Vysoká škola hotelová. info
- SALAČ, G. Moderní obsluha. Praha: Fortuna, 1998. info
- SALAČ, G. Stolničení. Praha: Fortuna, 1996. info
- STROPNICKÝ A KOL. Technologie přípravy pokrmů. Praha: Merkur, 1996. info
- AUTORSKÝ TÝM. Food and beverage management. Praha: NFHR, 1995. info
- AUTORSKÝ TÝM. Jídelní lístek - nástroj řízení a věc prvořadého významu. Praha: HRMC, 1994. info
- ČERNÝ, J., SRKALA, A. Moderní obsluha. Praha: Merkur, 1993. info
- Language of instruction
- Czech
- Further comments (probably available only in Czech)
- The course can also be completed outside the examination period.
- Enrolment Statistics (Winter 2010, recent)
- Permalink: https://is.slu.cz/course/fpf/winter2010/ULGATL0046