FPF:KLJNEJ21 German I Pre-intermediate - Course Information
KLJNEJ21 German I Pre-intermediate
Faculty of Philosophy and Science in OpavaWinter 2011
- Extent and Intensity
- 0/3/0. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
- Teacher(s)
- Mgr. Alena Němcová (seminar tutor)
- Guaranteed by
- PhDr. Zdenka Jirásková
Institute of Foreign Languages – Faculty of Philosophy and Science in Opava - Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Spa Management and Tourism (programme FPF, B6503GAHOT)
- Course objectives (in Czech)
- Cílem předmětu je vybavit studenty jazykovými a komunikativními dovednostmi, které budou potřebovat k efektivní práci v oboru lázeňství a turismu. Obsahem prvního semestru je zopakování a upevnění učiva předepsané středoškolské úrovně, jeho prohloubení a rozšíření, vyrovnání úrovně posluchačů ve všech jazykových dovednostech, korekce a zdokonalení výslovnosti, cvičení poslechu s porozuměním, kratší ústní i písemný projev, účast v dialogu. Současně budou posluchači vybaveni znalostí základní odborné slovní zásoby v oblasti gastronomie hotelnictví, seznámí se s reáliemi jazykové oblasti a vybranými tématy obchodního jazyka.
- Syllabus (in Czech)
- Lekce 1. Erste Kontakte: Auf der Party
Lekce 2. Alter, Beruf, Wohnort: Kennen Sie schon . . . ?
Lekce 3. Einkäufe: Ein Geschenk für Manfred
Lekce 4. Essen und Trinken (Essgewohnheiten, Im Restaurant): Was isst Familie Tetzlaff ?
Lekce 5. Wohnen: Piepenbrocks Umzug
- Lekce 1. Erste Kontakte: Auf der Party
- Literature
- recommended literature
- Pomocné studijní texty. Odborná terminologie a texty pro němčinu. info
- DUSILOVÁ, D. Sprechen Sie deutsch? 1. a 2. díl. Praha: Polyglot, 2000. ISBN 80-86195-09-0. info
- BENEŠ, E.a kolektiv. Praktická mluvnice němčiny. Praha: SPN, 1997. info
- FORMANOVÁ, ŽMUDOVÁ. Němčina v gastronomii. Praha: Informatorium, 1996. ISBN 80-85427-77-X. info
- HÖPPNEROVÁ, V. Němčina pro provoz hotelů a společného stravování. Praha: SPN, 1988. info
- Language of instruction
- English
- Further comments (probably available only in Czech)
- The course can also be completed outside the examination period.
- Enrolment Statistics (Winter 2011, recent)
- Permalink: https://is.slu.cz/course/fpf/winter2011/KLJNEJ21