KCJ356S Language 2 - French

School of Business Administration in Karvina
Summer 2008
Extent and Intensity
1/2/0. 2 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
PhDr. Věra Lánská, Ph.D. (lecturer)
PhDr. Věra Lánská, Ph.D. (seminar tutor)
Guaranteed by
PhDr. Věra Lánská, Ph.D.
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Course objectives (in Czech)
Úroveň - B 1.1 středně pokročilí Prohlubování slovní zásoby v oblasti cestovního ruchu, procvičování gramatických struktur užívaných v této oblasti a nacvičování poslechu. Důraz je kladen na mluvený i písemný projev v cestovním ruchu Francie a frankofonních zemích se zvláštním zřetelem na reálie těchto zemí.
Syllabus (in Czech)
  • Struktura výkladu:
    1. Doprava v cestovním ruchu
    2. Ubytování v cestovním ruchu
    3. Gastronomie v cestovním ruchu
    4. Cestovní kanceláře
    5. Průvodcovská činnost
    Obsah předmětu:
    1. Doprava v cestovním ruchu:
    konverzace : dialogy mezi zaměstnancem a klientem o jízdním a letovém řádu, cenách jízdenek, letenek, rezervaci a prodeji jízdenek, poskytování informací telefonicky ;
    mluvnice: tvoření otázky, číslovky pro označení ceny, místa, dopravního prostředku, hodiny odjezdu nebo příjezdu
    2.Ubytování v cestovním ruchu:
    konverzace: dialog mezi zaměstnancem a klientem o rezervaci hotelu, přijetí klienta, podání informcí o hotelu a jeho okolí, platba za ubytování, vyplnění formuláře;
    mluvnice: popis hotelu pomocí " Il y a", C'est", "Il est", " Toutes les chambres sont avec", lokalizování hotelu pomocí " A 8 kilometres de l'aéroport", "Au centre de la ville"
    použití superlativu při hodnocení hotelu " exceptionnellement", "particulieerement"
    3. Gastronomie:
    konverzace: dialog mezi zaměstnancem a klientem o podávání a výběru jídla a nápojů, rezervace místa v restauraci, popis přípravy tradičního francouzského jídla;
    mluvnice: vyjádření množství - člen dělivý, číslovky; vyjádření hypotézy - podmínková souvětí
    4. Cestovní kanceláře:
    konverzace: dialog mezi zaměstnancem a klientem o zájezdech, pobytech, okružních jízdách,ubytování, cenách, podmínkách prodeje, programu zájezdu pro skupiny,jednotlivce, jazykové kurzy;
    mluvnice: kondicionál při vyjádření rady; sloveso při vyjádření omluvy
    5. Průvodcovská činnost:
    konverzace: práce průvodce při prohlídce Paříže s ohledem na historie, geografii, umění, ekonomiku

    V rámci výuky předmětu a k jeho prezentaci jsou využívána elektronická média. K dispozici jsou studentům internetové stránky katedry cizích jazyků www.opf.slu.cz/kcj, na kterých se nacházejí podrobné informace k danému předmětu a doplňkové materiály. Dále mají studenti možnost využívat slovníky na internetu, např. www.seznam.cz, nebo www.translator.cz .
Literature
    required literature
  • CHIARI, O. CH. Les métiers du tourisme. Paris: HACHETTE, 1991. ISBN 2-01-017709-6. info
  • SIDWELL, D. Voici La France. Paris: Hachette F.L.E., 1991. ISBN 0-905703-96-0. info
    recommended literature
  • DANY, N. Hôtelerie. Paris: Hachette, 1991. ISBN 2-01-017060-1. info
Language of instruction
Czech
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
The course is also listed under the following terms Summer 1991, Summer 1992, Summer 1993, Summer 1994, Summer 1995, Summer 1996, Summer 1997, Summer 1998, Summer 1999, Summer 2000, Summer 2001, Summer 2002, Summer 2003, Summer 2004, Summer 2005, Summer 2006, Summer 2007.
  • Enrolment Statistics (recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/summer2008/KCJ356S