OPF:MARPMEG International Gastronomy - Course Information
MARPMEG International Gastronomy
School of Business Administration in KarvinaSummer 2008
- Extent and Intensity
- 2/1/0. 3 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
- Teacher(s)
- Mgr. Alexandr Burda (lecturer)
Ing. Jiří Poláček (lecturer)
Ing. Pavlína Sonnková (lecturer)
Mgr. Jiří Vizauer (lecturer)
Mgr. Alexandr Burda (seminar tutor)
Ing. Jiří Poláček (seminar tutor)
Ing. Pavlína Sonnková (seminar tutor)
Mgr. Jiří Vizauer (seminar tutor) - Guaranteed by
- Ing. Jiří Poláček
Department of Business Economics and Management – School of Business Administration in Karvina - Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Hotel Industry (programme OPF, B6503GAHOT)
- Syllabus (in Czech)
- Předmět vybaví posluchače specifickými znalostmi o současné světové gastronomii a o zvláštnostech jednotlivých národních kuchyní. Současně se posluchači seznámí s novými trendy v gastronomii a přípravě pokrmů. Ve cvičeních budou vedeni k identifikaci specifických rysů jednotlivých národních kuchyní a ke schopnosti sestavit menu typické pro jednotlivé národní kuchyně.
1. Historie mezinárodní kuchyně
2. Vznik a význam rituálních hostin
3. Základní charakteristické znaky evropské kuchyně
4. Kulinářské oblasti Francie
5. Zvyklosti a příprava pokrmů asijské kuchyně
6. Zvláštnosti americké kuchyně
7. Gastronomická pravidla zážitkové gastronomie
8. Nové trendy v přípravě pokrmů
- Předmět vybaví posluchače specifickými znalostmi o současné světové gastronomii a o zvláštnostech jednotlivých národních kuchyní. Současně se posluchači seznámí s novými trendy v gastronomii a přípravě pokrmů. Ve cvičeních budou vedeni k identifikaci specifických rysů jednotlivých národních kuchyní a ke schopnosti sestavit menu typické pro jednotlivé národní kuchyně.
- Literature
- required literature
- ZIMÁKOVÁ, B. Food & Beverage management. Praha: VŠH, 2006. ISBN 978-80-86578-55-2. info
- NFHR ČR. Jídelní lístek - nástroj řízení a věcného výzkumu. Praha: HRMC, 2004. info
- ŠTĚTINA, V. A KOL. Jídelní lístek, nástroj řízení a věc prvořadého významu. Praha: Editpress, 2002. ISBN 8-238-8884-6. info
- SALAČ, G. Stolničení. Praha: Fortuna, 1996. info
- INDROVÁ, J. a kol. Podnikatelská činnost ve stravování a hotelnictví. Praha: VŠE, 1993. ISBN 80-7079-739-8. info
- Language of instruction
- Czech
- Further comments (probably available only in Czech)
- The course can also be completed outside the examination period.
- Enrolment Statistics (recent)
- Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/summer2008/MARPMEG