KCJKPA23Z Angličtina 2 - část 3. - začátečníci

Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
léto 2012
Rozsah
0/2/0. 2 kr. Ukončení: z.
Vyučující
Mgr. Eva Brundová (cvičící)
Mgr. Veronika Burdová (cvičící)
Mgr. Eva Hánečková (cvičící)
Mgr. Jana Hejtmánková, Ph.D. (cvičící)
PhDr. Janusz Karpeta, Ph.D. (cvičící)
Bc. Olga Klimentová (cvičící)
Mgr. Marcela Neničková (cvičící)
Mgr. Martina Palyzová (cvičící)
Garance
Mgr. Jana Hejtmánková, Ph.D.
Katedra cestovního ruchu a volnočasových aktivit – Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
Mateřské obory/plány
Cíle předmětu
Úroveň - A 2.1 mírně pokročilí Předmět směřuje k osvojení základních znalostí a dovedností dostatečných k řešení běžných situací ve sféře obecného jazyka. Cizojazyčné návyky posluchačů jsou formovány tak, že po absolvování budou studenti schopni porozumět běžným obratům společenského styku a umět je aplikovat, dorozumět se v případě, že mluvčí hovoří zřetelně a pomalu, reagovat v každodenních situacích. Součástí předmětu je nácvik strategií v oblasti lexikálně-gramatické, porozumění čtenému textu, psaní, poslechu s porozuměním a mluveného projevu s důrazem na interkulturní kompetenci.
Osnova
  • 1. Relocating
    2. Trip to local office
    3. Writing emails and faxes
    4. Destination with a difference
    5. Customs and rules
    6. Hotel file
    7. Invitations
    8. Developing a company
    9. Present Perfect
    10. Answerphone messages
    11. Emails and mobile phones
    12. Review Unit D and E
    13. Revision
    1. Relocating
    Relocating to Korea, Future will, Interview, Future going to
    2. Trip to local office
    Trip to local office to Busan, Communications file, website, email addresses
    3. Writing emails and faxes
    Written English: Reading and writing emails and faxes, vocabulary and phrase typical of correspondence
    4. Destination with a difference
    Great escapes, modal verbs, practice
    5. Customs and rules
    Customs and rules in our country and in foreign countries, intercultural differences

    6. Hotel file
    Vocabulary, hotel description and facilities, conversations in a hotel, listening, speaking
    7. Invitations
    Conversations, listening, speaking, playing roles, suggestions
    8. Developing a company
    The North Face, Past Simple, Present Perfect, practice
    9. Present Perfect
    Present Perfect, Irregular verbs, verbs with prepositions
    10. Answerphone messages
    Conversations, listening, speaking
    11. Emails and mobile phones
    Reading and writing emails, telephone conversations, playing roles
    12. Review Unit D and E
    13. Revision
Literatura
    povinná literatura
  • TAYLOR, L. New Edition. International Express Pre-Intermediate. Student´s Book with Pocket Book. Oxford: OUP, 2004. ISBN 0 19 457475 X. info
  • TAYLOR, L. New Edition. International Express Pre-Intermediate. Workbook. Oxford: OUP, 2004. ISBN 0 19 457475 X. info
  • SOARS, J. SOARS, L., SAYER, M. New Headway Pre-Intermediate. Oxford: OUP, 2003. ISBN 0 19 436671 5. info
    doporučená literatura
  • MURPHY, R. Grammar in Use. Cambridge University Press, 1996. ISBN 0-521- 43681-8. info
  • Kolektiv autorů katedry AJ VŠE v Praze. Odborný anglicko-český a česko-anglický slovník z oblasti ekonomické, obchodní, finanční a právní. Linde Praha a.s., 1996. ISBN 80-7201-039-5. info
  • Password. Anglický výkladový slovník s českými ekvivalenty. Praha: Mladá fronta, 1991. ISBN 80-204-0288-8. info
Vyučovací jazyk
Angličtina
Informace učitele
Předmět je ukončen zápočtem, který posluchači získají na základě průběžného písemného či ústního testování a po závěrečném kreditním testu. V průběhu semestru mají posluchači možnost získat až 100 bodů jako maximum, přičemž k získání zápočtu musí obdržet alespoň 60 bodů. Studenti, kteří danou část jazyka opakují, nemají povinnou 60% docházku.
Další komentáře
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Předmět je zařazen také v obdobích zima 2011, zima 2012, léto 2013, zima 2013, léto 2014, zima 2014, léto 2015.