KCJKPA22Z English 2 - Part 2 - beginners

School of Business Administration in Karvina
Summer 2013
Extent and Intensity
0/2/0. 2 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
Mgr. Veronika Burdová (seminar tutor)
Mgr. Zuzana Glacová (seminar tutor)
Mgr. Eva Hánečková (seminar tutor)
Mgr. Jana Hejtmánková, Ph.D. (seminar tutor)
Mgr. Martina Chylková (seminar tutor)
PhDr. Janusz Karpeta, Ph.D. (seminar tutor)
Bc. Olga Klimentová (seminar tutor)
Mgr. Marcela Neničková (seminar tutor)
Mgr. Martina Palyzová (seminar tutor)
Guaranteed by
Mgr. Jana Hejtmánková, Ph.D.
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina
Prerequisites (in Czech)
Student si může zapsat část 2., má-li splněnu část 1., případně studuje-li současně části 1. a 2.
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Course objectives (in Czech)
Úroveň - A 1.2 začátečníci Předmět směřuje k osvojení základních znalostí a dovedností dostatečných k řešení běžných situací ve sféře obecného jazyka. Cizojazyčné návyky posluchačů jsou formovány tak, že po absolvování budou studenti schopni porozumět běžným obratům společenského styku a umět je aplikovat, dorozumět se v případě, že mluvčí hovoří zřetelně a pomalu, reagovat v každodenních situacích. Součástí předmětu je nácvik strategií v oblasti lexikálně-gramatické, porozumění čtenému textu, psaní, poslechu s porozuměním a mluveného projevu s důrazem na interkulturní kompetenci.
Syllabus (in Czech)
  • 1. Review Unit
    2. The world's largest industry
    3. Food
    4. Offers and requests, eating and drinking
    5. The best way to travel
    6. Interview
    7. Welcoming a visitor
    8. Review Unit C
    9. Life in the fast lane
    10. Present trends
    11. Making and changing arrangements
    12. Summary and practice of grammar and lexis
    13. Revision
    1. Review Unit
    Vocabulary, there is/are, have/have got, be, Past Tense, telephoning
    2. The world's largest industry
    Visiting countries, mass and count nouns
    3. Food
    Some, a lot, many, much, food file, using a dictionary
    4. Offers and requests, eating and drinking
    Conversations, listening, speaking, pronunciation
    5. The best way to travel
    Travelling, By plane or by plane?, comparative adjectives,
    6. Interview
    Interview with a travel consultant, dates, money
    7. Welcoming a visitor
    Conversations, listening, speaking, playing roles
    8. Review Unit C
    Mass and count nouns, a lot, much, many, comparatives and superlatives, vocabulary, offers and requests
    9. Life in the fast lane
    Present Continuous, Question, practice, Holiday? I'm too busy.
    10. Present trends
    Describing present trends, Surviving stress, dictionary work
    11. Making and changing arrangements
    Calendar, telephone phrases, listening, speaking, playing roles
    12. Summary and practice of grammar and lexis
    Tense system in English, nouns, word order
    13. Revision
Literature
    required literature
  • TAYLOR, L., Lane, A. Interactive Edition. International Express Elementary Student´s Book with Pocket Book and MultiROM. 1. vydání. Oxford: OUP, 2009. ISBN 978-0-19-156801-2. info
  • TAYLOR, L. New Edition. International Express Pre-Intermediate. Workbook. Oxford: OUP, 2004. ISBN 0 19 457475 X. info
  • SOARS, J. SOARS, L., SAYER, M. New Headway Pre-Intermediate. Oxford: OUP, 2003. ISBN 0 19 436671 5. info
    recommended literature
  • MURPHY, R. Grammar in Use. Cambridge University Press, 1996. ISBN 0-521- 43681-8. info
  • Kolektiv autorů katedry AJ VŠE v Praze. Odborný anglicko-český a česko-anglický slovník z oblasti ekonomické, obchodní, finanční a právní. Linde Praha a.s., 1996. ISBN 80-7201-039-5. info
  • Password. Anglický výkladový slovník s českými ekvivalenty. Praha: Mladá fronta, 1991. ISBN 80-204-0288-8. info
Teaching methods
Seminar classes
Assessment methods
Credit
Language of instruction
English
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
The course is also listed under the following terms Winter 2011, Summer 2012, Winter 2012, Winter 2013, Summer 2014, Winter 2014, Summer 2015.
  • Enrolment Statistics (Summer 2013, recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/summer2013/KCJKPA22Z