OPF:HOT015 Beverage Culture - Course Information
HOT015 Beverage Culture
School of Business Administration in KarvinaWinter 2007
- Extent and Intensity
- 1/2/0. 5 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
- Teacher(s)
- Mgr. Alexandr Burda (lecturer)
Ing. Jiří Poláček (lecturer)
Ing. Pavlína Šmachová (lecturer)
Mgr. Alexandr Burda (seminar tutor)
Ing. Jiří Poláček (seminar tutor)
Ing. Pavlína Šmachová (seminar tutor) - Guaranteed by
- Ing. Jiří Poláček
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina - Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Hotel Industry (programme OPF, B6503GAHOT)
- Syllabus (in Czech)
- Seznámení posluchačů s nápojovou kulturou, sortimentem nápojů podávaných v restauračním a hotelovém zařízení a prohloubení znalostí o oblast míchaných nápojů. Dále je záměrem předmětu seznámit posluchače se strukturou nápojového lístku a cenovou tvorbou. Praktická cvičení jsou zaměřena na přípravu míchaných nápojů.
1. Význam nápojů
2. Nealkoholické nápoje
3. Pivo
4. Víno
5. Lihoviny
6. Káva
7. Čaj
8. Bary
9. Míchané nápoje a jejich příprava
10. Inventář k nápojům
11. Servis nápojů
12. Vhodnost nápojů dle gastronomických pravidel
- Seznámení posluchačů s nápojovou kulturou, sortimentem nápojů podávaných v restauračním a hotelovém zařízení a prohloubení znalostí o oblast míchaných nápojů. Dále je záměrem předmětu seznámit posluchače se strukturou nápojového lístku a cenovou tvorbou. Praktická cvičení jsou zaměřena na přípravu míchaných nápojů.
- Literature
- required literature
- GÖLLES, A. Ušlechtilé destiláty. Praha: Ivo Železný, 2001. ISBN 80-237-3642-6. info
- MIKŠOVIC, A. Bar provoz a produkt. Olomouc: Sdružení PDN, 1999. ISBN 80-238-3789-3. info
- VERHOF, B. Encyklopedie piva. Čestlice: Rebo Productions, 1999. ISBN 80-7234-012-3. info
- CALLEC, Ch. Encyklopedie vína. Čestlice: Rebo Productions, 1999. ISBN 80-7021-421-X. info
- ŠEVČÍK, L. Hledání pravdy o víně - Bílá vína. Praha: Grada Publishing, 1999. ISBN 80-7169-754-0. info
- ŠEVČÍK, L. Hledání pravdy o víně - Červená vína. Praha: Grada Publishing, 1999. ISBN 80-7169-840-7. info
- ŠEVČÍK, L. Hledání pravdy o víně - Šumivá vína a brandy. Praha: Grada Publishing, 1999. ISBN 80-7169-702-8. info
- SALAČ, G. Moderní obsluha. Praha: Fortuna, 1998. info
- SALAČ, M. Stolničení. Praha: Fortuna, 1996. ISBN 80-7168-333-7. info
- Language of instruction
- Czech
- Further comments (probably available only in Czech)
- The course can also be completed outside the examination period.
- Enrolment Statistics (Winter 2007, recent)
- Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/winter2007/HOT015