KCJ303S French - Part 3

School of Business Administration in Karvina
Winter 2007
Extent and Intensity
0/3/0. 2 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
PhDr. Věra Lánská, Ph.D. (seminar tutor)
Guaranteed by
PhDr. Věra Lánská, Ph.D.
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
there are 9 fields of study the course is directly associated with, display
Course objectives (in Czech)
Úroveň - B 2.1 středně pokročilí směřující k úrovni pokročilých Prohloubení slovní zásoby v oblasti cestovního ruchu, procvičování gramatických struktur užívaných v této oblasti a nacvičování poslechu. Důraz je kladen na mluvený i písemný projev v cestovním ruchu Francie a frankofonních zemích se zvláštním zřetelem na reálie těchto zemí.
Syllabus (in Czech)
  • Struktura výkladu:
    1. Doprava
    2. Hotely
    3. Restaurace
    Obsah předmětu:
    1. Doprava
    Doprava železniční, letecká, námořní, rezervace a prodej jízdenek a
    letenek, jízdní řády, jednání s klientem ústně, telefonicky, písemně.
    2. Hotely
    Rezervace a způsoby placení hotelu (šekem, platební kartou), služby
    a informace o hotelu, jednání s klientm ústně, telefonicky, písemně.
    3. Restaurace
    Možnosti společenského stravování ve Francii, objednávky jídel a
    nápojů, francouzská tradiční kuchyně, jednání s klientem ústně,
    telefonicky, písemně.

    V rámci výuky předmětu a k jeho prezentaci jsou využívána elektronická média.
    Posluchači mohou pracovat s texty Evropské unie na internetu a rovněž mají možnost využívat slovníky na internetu: http://slovnik.najdi.to nebo www.translator.cz.
Literature
    required literature
  • CHIARI, O. CH. Les métiers du tourisme. Paris: HACHETTE, 1991. ISBN 2-01-017709-6. info
  • SIDWELL, D. Voici La France. Paris: Hachette F.L.E., 1991. ISBN 0-905703-96-0. info
    recommended literature
  • DANY, M. Le français des employés. Paris: Hachette, 1986. ISBN 2-01-017057-1. info
Language of instruction
Czech
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
The course is also listed under the following terms Winter 1990, Winter 1991, Winter 1992, Winter 1993, Winter 1994, Winter 1995, Winter 1996, Winter 1997, Winter 1998, Winter 1999, Winter 2000, Winter 2001, Winter 2002, Winter 2003, Winter 2004, Winter 2005, Winter 2006.
  • Enrolment Statistics (recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/winter2007/KCJ303S