OPF:KCJ303S Francouzština - 3.část - Informace o předmětu
KCJ303S Francouzština - 3.část
Obchodně podnikatelská fakulta v Karvinézima 2007
- Rozsah
- 0/3/0. 2 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- PhDr. Věra Lánská, Ph.D. (cvičící)
- Garance
- PhDr. Věra Lánská, Ph.D.
Katedra cestovního ruchu a volnočasových aktivit – Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné - Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Ekonomika cestovního ruchu (program OPF, B_EKOMAN)
- Ekonomika podnikání v obchodě a službách (program OPF, B_EKOMAN)
- Evropská integrace (program OPF, B_HOSPOL)
- Finance (program OPF, B_HOSPOL)
- Firemní finance (program OPF, B_EKOMAN)
- Manažerská informatika (program OPF, B_SYSINF)
- Marketing a management (program OPF, B_EKOMAN)
- Sociální management (program OPF, B_HOSPOL)
- Veřejná ekonomika a správa (program OPF, B_HOSPOL)
- Cíle předmětu
- Úroveň - B 2.1 středně pokročilí směřující k úrovni pokročilých Prohloubení slovní zásoby v oblasti cestovního ruchu, procvičování gramatických struktur užívaných v této oblasti a nacvičování poslechu. Důraz je kladen na mluvený i písemný projev v cestovním ruchu Francie a frankofonních zemích se zvláštním zřetelem na reálie těchto zemí.
- Osnova
- Struktura výkladu:
1. Doprava
2. Hotely
3. Restaurace
Obsah předmětu:
1. Doprava
Doprava železniční, letecká, námořní, rezervace a prodej jízdenek a
letenek, jízdní řády, jednání s klientem ústně, telefonicky, písemně.
2. Hotely
Rezervace a způsoby placení hotelu (šekem, platební kartou), služby
a informace o hotelu, jednání s klientm ústně, telefonicky, písemně.
3. Restaurace
Možnosti společenského stravování ve Francii, objednávky jídel a
nápojů, francouzská tradiční kuchyně, jednání s klientem ústně,
telefonicky, písemně.
V rámci výuky předmětu a k jeho prezentaci jsou využívána elektronická média.
Posluchači mohou pracovat s texty Evropské unie na internetu a rovněž mají možnost využívat slovníky na internetu: http://slovnik.najdi.to nebo www.translator.cz.
- Struktura výkladu:
- Literatura
- povinná literatura
- CHIARI, O. CH. Les métiers du tourisme. Paris: HACHETTE, 1991. ISBN 2-01-017709-6. info
- SIDWELL, D. Voici La France. Paris: Hachette F.L.E., 1991. ISBN 0-905703-96-0. info
- doporučená literatura
- DANY, M. Le français des employés. Paris: Hachette, 1986. ISBN 2-01-017057-1. info
- Informace učitele
- Předmět je ukončen zápočtem, který posluchači získají na základě dvou průběžných testů po 20 bodech a závěrečném kreditním testu za 60 bodů, přičemž musí získat alespoň 60 bodů.
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
- Statistika zápisu (nejnovější)
- Permalink: https://is.slu.cz/predmet/opf/zima2007/KCJ303S