KCJK303S French - Part 3

School of Business Administration in Karvina
Winter 2007
Extent and Intensity
0/0. 2 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Guaranteed by
PhDr. Věra Lánská, Ph.D.
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Course objectives (in Czech)
Úroveň - B 2.1 středně pokročilí směřující k úrovni pokročilých Prohloubení slovní zásoby v oblasti cestovního ruchu, procvičování gramatických struktur užívaných v této oblasti a nacvičování poslechu. Důraz je kladen na mluvený i písemný projev v cestovním ruchu Francie a frankofonních zemích se zvláštním zřetelem na reálie těchto zemí.
Syllabus (in Czech)
  • Struktura výkladu:
    1. Doprava
    2. Hotely
    3. Restaurace
    Obsah předmětu:
    1. Doprava
    Doprava železniční, letecká, námořní, rezervace a prodej jízdenek a letenek, jízdní řády, jednání s klientem ústně, telefonicky, písemně.
    2. Hotely
    Rezervace a způsoby placení hotelu (šekem, platební kartou), služby a informace o hotelu, jednání s klientm ústně, telefonicky, písemně.
    3. Restaurace
    Možnosti společenského stravování ve Francii, objednávky jídel a nápojů, francouzská tradiční kuchyně, jednání s klientem ústně, telefonicky, písemně.
Literature
    required literature
  • CHIARI, O. CH. Les métiers du tourisme. Paris: HACHETTE, 1991. ISBN 2-01-017709-6. info
    recommended literature
  • SIDWELL, D. Voici La France. Paris: Hachette F.L.E., 1991. ISBN 0-905703-96-0. info
Language of instruction
French
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
Information on the extent and intensity of the course: Seminář 8 HOD/SEM.
The course is also listed under the following terms Winter 2008, Summer 2009.
  • Enrolment Statistics (Winter 2007, recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/winter2007/KCJK303S