KCRKGAP Gastronomy 3 - Special Food Production

School of Business Administration in Karvina
Winter 2008
Extent and Intensity
1/2/0. 2 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
Ing. Miroslava Kostková, Ph.D. (lecturer)
Ing. Pavlína Šmachová (lecturer)
Pavel Šoučík (lecturer)
Ing. Miroslava Kostková, Ph.D. (seminar tutor)
Ing. Pavlína Šmachová (seminar tutor)
Pavel Šoučík (seminar tutor)
Guaranteed by
Ing. Miroslava Kostková, Ph.D.
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina
Course Enrolment Limitations
The course is offered to students of any study field.
Course objectives (in Czech)
Cílem předmětu je rozšířit teoretické znalosti i praktické dovednosti v oblasti složité obsluhy, organizace a realizace slavnostních hostin a společenských příležitostí komerčních provozů. Posluchač získá teoretické znalosti a praktické dovednosti v oblasti servisu speciálních chodů, v organizaci práce, dokončování pokrmů před hostem. Získá dovednosti v organizaci slavnostních hostin a společensko-gastronomických akcí.
Syllabus (in Czech)

  • 1. Současné gastronomické trendy
    2. Formy složité obsluhy
    3. Vyšší forma složité obsluhy - servis aperitivů
    4. Vyšší forma složité obsluhy - hors d'oeuvr, servis studených předkrmů
    5. Vyšší forma složité obsluhy - servis polévek a teplých předkrmů
    6. Vyšší forma složité obsluhy - servis hlavních chodů - 1. část
    7. Vyšší forma složité obsluhy - servis hlavních chodů - 2. část
    8. Vyšší forma složité obsluhy - servis desertů
    9. Slavnostní společenské akce - příprava a organizace banketu
    10. Slavnostní společenské akce - příprava a organizace rautu a recepce
    11. Slavnostní společenské akce - příprava a organizace velkých společenských akcí
    12. Slavnostní společenské akce - příprava a organizace malých společenských akcí - 1. část
    13. Slavnostní společenské akce - příprava a organizace malých společenských akcí - 2. část
Literature
    required literature
  • ASČR. Sommelier, povolání budoucnosti. Praha: Triangl, 2001. ISBN 80-903079-1-6. info
  • MIKŠOVIC, A. Bar provoz a produkt. Olomouc: Sdružení PDN, 1999. ISBN 80-238-3789-3. info
  • VÍTKOVÁ, M. Kultura stolování. Hradec Králové: Univerzita Hradec Králové, 1999. ISBN 80-7041-579-7. info
  • SALAČ, G. Moderní obsluha. Praha: Fortuna, 1999. ISBN 80-7032-961-0. info
  • JEČNÁ, D. Společenské chování. Praha: Grada, 1999. info
  • SALAČ, S. Stolničení. Praha: Fortuna, 1996. ISBN 80-7168-333-7. info
  • SMÉKAL, V. Lexikon společenského chování. 1995. ISBN 80-85623-38-2. info
  • SRKALA, A., ČERNÝ, J. Moderní obsluha. Praha: Merkur, 1993. ISBN 80-7032-961-0. info
    recommended literature
  • ŠPAČEK, L. Velká kniha etikety. Mladá Fronta, 2005. ISBN 80-204-1333-2. info
  • ŠEVČÍK, L., DVOŘÁK, I. Sommelierství - umění podávat víno. Praha: Grada Publishing, 2002. ISBN 80-247-0188-X. info
  • KELBLOVÁ, M. Encyklopedie nápojů. Praha: Grada, 1996. info
  • BRÁZDOVÁ, D. Zásady společenského chování. Praha, ROAD, 1991. ISBN 80-85385-09-0. info
Language of instruction
Czech
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.

  • Enrolment Statistics (recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/winter2008/KCRKGAP