OPF:KCR016 Gastronomie 3 - speciální prod - Informace o předmětu
KCR016 Gastronomie 3 - speciální produkce
Obchodně podnikatelská fakulta v Karvinézima 2009
- Rozsah
- 1/2/0. 5 kr. Ukončení: zk.
- Vyučující
- Ing. Miroslava Kostková, Ph.D. (přednášející)
Ing. Pavlína Šmachová (přednášející)
Pavel Šoučík (přednášející)
Ing. Miroslava Kostková, Ph.D. (cvičící)
Ing. Pavlína Šmachová (cvičící)
Pavel Šoučík (cvičící) - Garance
- Ing. Miroslava Kostková, Ph.D.
Katedra cestovního ruchu a volnočasových aktivit – Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné - Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Hotelnictví (program OPF, B6503GAHOT)
- Cíle předmětu
- Posluchač získává teoretické znalosti a praktické dovednosti v oblasti přípravy složitých a netradičních jídel, v kalkulacích nových výrobků, v organizaci práce, dokončování jídel před hostem. Získá dovednosti v organizaci větších společenských akcí s náročným servisem. Umí pracovat s kolektivem, řídit pracovní tým, je schopen organizační, personálně i finančně zabezpečit konání rozsáhlé společenské akce.
- Osnova
1. Vyšší forma složité obsluhy
2. Příprava na provoz s vyšší formou složité obsluhy
3. Komerce - servis vyšší formou složité obsluhy- studené předkrmy
4. Komerce - servis vyšší formou složité obsluhy - polévky a teplé předkrmy
5. Komerce - servis vyšší formou složité obsluhy - hlavní chody
6. Komerce - servis vyšší formou složité obsluhy - hlavní chody
7. Komerce - servis vyšší formou složité obsluhy - deserty
8. Komerce - servis vyšší formou složité obsluhy - deserty
9. Slavnostní společenské akce - příprava banketu
10. Slavnostní společenské akce - příprava rautu a recepce
11. Slavnostní společenské akce - příprava číše vína, koktejlu, plesu
12. Slavnostní společenské akce - příprava garden party, pikniku
- Literatura
- povinná literatura
- ŠPAČEK, L. Velká kniha etikety. Mladá Fronta, 2005. ISBN 80-204-1333-2. info
- SALAČ, S. Stolničení. Praha: Fortuna, 1996. ISBN 80-7168-333-7. info
- SMÉKAL, V. Lexikon společenského chování. 1995. ISBN 80-85623-38-2. info
- SRKALA, A., ČERNÝ, J. Moderní obsluha. Praha: Merkur, 1993. ISBN 80-7032-961-0. info
- Informace učitele
- Zpracování seminární práce "Příprava společenské akce", která bude zahrnovat přípravu akce včetně přípravy dokumentace (jednání se zákazníkem, objednávka, dokumentace akce, kalkulace).
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
- Statistika zápisu (zima 2009, nejnovější)
- Permalink: https://is.slu.cz/predmet/opf/zima2009/KCR016