KCR016 Gastronomy 3 - Special Food Production

School of Business Administration in Karvina
Winter 2009
Extent and Intensity
1/2/0. 5 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
Teacher(s)
Ing. Miroslava Kostková, Ph.D. (lecturer)
Ing. Pavlína Šmachová (lecturer)
Pavel Šoučík (lecturer)
Ing. Miroslava Kostková, Ph.D. (seminar tutor)
Ing. Pavlína Šmachová (seminar tutor)
Pavel Šoučík (seminar tutor)
Guaranteed by
Ing. Miroslava Kostková, Ph.D.
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Course objectives (in Czech)
Posluchač získává teoretické znalosti a praktické dovednosti v oblasti přípravy složitých a netradičních jídel, v kalkulacích nových výrobků, v organizaci práce, dokončování jídel před hostem. Získá dovednosti v organizaci větších společenských akcí s náročným servisem. Umí pracovat s kolektivem, řídit pracovní tým, je schopen organizační, personálně i finančně zabezpečit konání rozsáhlé společenské akce.
Syllabus (in Czech)

  • 1. Vyšší forma složité obsluhy
    2. Příprava na provoz s vyšší formou složité obsluhy
    3. Komerce - servis vyšší formou složité obsluhy- studené předkrmy
    4. Komerce - servis vyšší formou složité obsluhy - polévky a teplé předkrmy
    5. Komerce - servis vyšší formou složité obsluhy - hlavní chody
    6. Komerce - servis vyšší formou složité obsluhy - hlavní chody
    7. Komerce - servis vyšší formou složité obsluhy - deserty
    8. Komerce - servis vyšší formou složité obsluhy - deserty
    9. Slavnostní společenské akce - příprava banketu
    10. Slavnostní společenské akce - příprava rautu a recepce
    11. Slavnostní společenské akce - příprava číše vína, koktejlu, plesu
    12. Slavnostní společenské akce - příprava garden party, pikniku
Literature
    required literature
  • ŠPAČEK, L. Velká kniha etikety. Mladá Fronta, 2005. ISBN 80-204-1333-2. info
  • SALAČ, S. Stolničení. Praha: Fortuna, 1996. ISBN 80-7168-333-7. info
  • SMÉKAL, V. Lexikon společenského chování. 1995. ISBN 80-85623-38-2. info
  • SRKALA, A., ČERNÝ, J. Moderní obsluha. Praha: Merkur, 1993. ISBN 80-7032-961-0. info
Language of instruction
Czech
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
The course is also listed under the following terms Winter 2008, Summer 2009, Summer 2010.
  • Enrolment Statistics (Winter 2009, recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/winter2009/KCR016