KCRPSPP Social Protocol

School of Business Administration in Karvina
Winter 2011
Extent and Intensity
2/0/0. 2 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
Mgr. Alexandr Burda (lecturer)
Ing. Milan Němčanský (lecturer)
Ing. Dagmar Zorková, Ph.D. (lecturer)
Guaranteed by
Ing. Milan Němčanský
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Course objectives (in Czech)
Během studia se student seznámí s komplexem vědomostí z oblasti společenského a diplomatického protokolu. Dostane se mu informací o zásadách společenského jednání v podnikatelské činnosti, zejména při uzavírání obchodů a s tím souvisejícími normami společenského vystupování. Součástí jsou též zásady diplomatického protokolu a jednání na vyšší úrovni v mezinárodních hospodářských vztazích a v mezinárodních organizacích.
Syllabus (in Czech)

  • 1. Psychologie společenského styku
    2. Pravidla společenského chování
    3. Oblékání
    4. Diplomacie a diplomatické styky
    5. Vnitřní a zahraniční orgány státu pro mezinárodní styky
    6. Diplomatické výsady a imunity
    7. Diplomatický protokol
    8. Protokol a etiketa v obchodní diplomacii
    9. Etiketa v obchodním styku se zahraničními partnery na úrovni firem
Literature
    required literature
  • NĚMČANSKÝ, M. Společenský, diplomatický a obchodní protokol. SU OPF Karviná, 2011. ISBN 978-80-7248-636-6. info
  • ŠPAČEK, L. Nová velká kniha etikety. Praha: Mladá fronta, 2008. ISBN 978-80-204-1954-0. info
  • MATHÉ, I., ŠPAČEK, L. Etiketa. Praha: BB/art, 2005. ISBN 80-7341-564-X. info
  • GULLOVÁ, S., MÜLLEROVÁ, F., ŠRONĚK, I. Společenský styk a diplomatický protokol. Praha:VŠE, 2000. ISBN 80-245-0115-5. info
  • BYSTRICKÝ, Ĺ. Základy diplomacie. Bratislava, Vydavatelstvo Dilema, 2000. ISBN 80-968029-9-2. info
  • NĚMČANSKÝ, M.,. Obchodní jednání a společenský styk. Karviná: SU OPF, 1996. ISBN 80-85879-33-6. info
  • ŠRONĚK, I. Etiketa a etiketa v podnikání, 1. vyd. Praha : Management Press, 1995. ISBN 80-85603-94-2. info
  • TÓTH, Ľ. Protokol a etiketa v diplomacii a obchode. Bratislava THB, 1994. info
    recommended literature
  • SMEJKAL,V., BACHRACHOVÁ, H. Velký lexikon společenského chování. ISBN 978-80-247-1560-5. info
  • WITT, U. Správné chování u stolu. Už žádné trapasy. Praha, GRADA, 2006. ISBN 80-247-1797-2. info
  • KOLEKTIV AUTORŮ. . Diplomatická praxe I. a II. Praha: Ministerstvo zahraničních věcí, 1994. info
  • EIS, Z. Krize všedního dne. Praha:GRADA, 1994. info
  • SMEJKAL, V. Lexikon společenského chování. Praha, GRADA, 1993. info
  • WOLFFOVÁ, I. Moderní společenské způsoby. Bratislava: Nezávislosť, 1992. info
  • BRÁZDOVÁ, D. Zásady společenského chování. Praha, ROAD, 1991. ISBN 80-85385-09-0. info
Language of instruction
Czech
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
The course is also listed under the following terms Summer 2009, Summer 2010, Winter 2010, Summer 2011, Summer 2012, Winter 2012, Summer 2013.
  • Enrolment Statistics (Winter 2011, recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/winter2011/KCRPSPP