Bourání telecího masa Telecí maso Pod pojmem mléčné tele rozumíme maso 4-5 týdenních kusů. Maso má růžovou barvu, jemné svalové vlákna a minimum tuku. Jedná se o lehce stravitelné maso vhodné pro účely dietního stravování. Tepelné úpravy: vaření, dušení, pečení, opékání,smažení. Legenda: 1. velký ořech 2. malý ořech 3. krátký sval 4. dlouhý sval (Frikando) 5. karé (panenská svíčková) 6. krk 7. plec 8. hruď (špička, střed, bok) 9. přední kolínko, zadní kolínko 10. nožičky 11. hlava Telecí půlka upravená, s ledvinami a ledvinovým tukem. Telecí půlka Telecí kýta Telecí kýta s kostí, upravená, bez tuku na oháňce a ve slabinách. Telecí čtvrť přední se šesti žebry – známá i jako telecí plec. Telecí karé s kostí a panenskou svíčkovou, upravené, bez tuku. Telecí karé bez kosti Telecí svíčková - panenská Telecí kýta kuchařsky upravená Telecí vrchní šál (z kýty) Telecí spodní šál (z kýty) Telecí nožička zadní Telecí nožička přední Telecí plec s kostí, bez lopatkové chrupavky Telecí plec bez kosti, bez nožičky Telecí krk s kostí, Bez prvního krčního obratle a lopatkové chrupavky Telecí krk bez kosti Telecí hruď s kostí, bez tuku Telecí slabina s žebry, upravená Vypracoval: Mgr. Alexandr Burda