Zabíjačka Tradiční zabíjačkové výrobky jitrnice Játrová paštika •Ingredience: vepřový bůček, vepřová játra, koření. Podáváme s chlebem. • Jatrova-pastika Zabíjačkový guláš 38518vzabijacka5 Ingredience: lžíce sádla, slanina, cibule, vepřového masa (plecko nebo kýta), vepřová játra, česnek, sladká i pálivá mletá paprika, trocha majoránky, sůl, pepř. Podáváme s chlebem a cibulí. Ovar •Ingredience: 1 zadní vepřové koleno, 1 cibule, celý pepř, nové koření, bobkový list, sůl. Podáváme s chlebem, křenem a hořčicí. • ovar_@_452cd9cd8d7d5 Sádlo •Vzniká vyškvařením tuku prasete. Mažeme na chleba, používáme na vaření. • 7-skvarene-sadlo-kadlcek_b Škvarky •Vznikají vysmažením tuku a kousků masa z tukové vrstvy prasete. Použití: škvarková pomazánka, s chlebem. 800PX-~1 Spojením škvarek a sádla vznikne chuťově velmi zajímavé škvarkové sádlo Zabíjačková polévka •Ingredience: vepřový zabijačkový vývar, čerstvá nebo mražená krev, vařené kroupy, česnek, majoránka, sůl, pepř. 6-209165-masopustni-prdelacka Světlá tlačenka 21183916826[1] tlacenka-domaca Tlačenka bývá obvykle konzumována s cibulí, octem a chlebem. Je oblíbeným malým jídlem k pivu. Tmavá (krevní) tlačenka tlacenka_tmava 536111 Ingredience:vepřové maso, srdce, kůže, játra, koření, krev. Ingredience stejné jako u světlé tlačenky, s přidáním krve. Jitrnice •Ingredience: játra, uvařené maso, koření. Jelita •Ingredience: stejné jako u jitrnice s přidáním krve. Rozpečením jelit vzniká prejt • masne_jelita Huspenina •Vyrábí z méně hodnotných částí těla prasete jako jsou nožičky, kolena, kůže a hlava prasete. Soubor:Jellied meat Huspenina sulc.jpg Mgr. Alexandr Burda