Dělení kuřete Dělení kuřete •Kuře celé •Kuřecí prsní řízky •Kuřecí křídla •Kuřecí stehna •Kuřecí kostry •Kuřecí stehna vrchní •Kuřecí stehna spodní •Kuřecí játra •Kuřecí žaludky •Kuřecí krky Kuře celé •Ze všech druhů mas vykazuje nejnižší energetickou hodnotu •Kuřecí maso obsahuje všechny nepostradatelné aminokyseliny •Je to plnohodnotný zdroj bílkovin Pečené kuře vcelku • Před pečením drezírujeme- křídla stáhneme pod trup a stehna svážeme k sobě Kuřecí prsa Kuřecí prsa s kostí - motýlek Kuřecí křídla Křídlo špička Kuře čtvrtky Kuřecí kostry Kuřecí stehna vrchní Kuřecí stehna spodní palička Kuřecí játra •Játra jsou biologicky nejhodnotnější potravinou, mají nejvyšší koncentraci stopových prvků a vitamínu A a D Kuřecí žaludky Kuřecí krky Vypracoval: Mgr. Alexandr Burda