Dravé ryby Štika obecná (Esox lucius) Štika je lahůdka mezi rybími druhy Štika na másle štika na másle.jpg Maso štiky je tužší oproti jiným rybám - asi jako kuřecí, krásně bílé a je v něm spousta podélně uložených vidlicovitých kostí. Pstruh americký duhový (Oncorhynchus mykiss) pstruh duhový.jpg Pstruh pečený v troubě pstruh pečený v troubě.jpg Pstruh duhový je sladkovodní ryba s bílým, pevným masem. Candát obecný (Sander lucioperca) Pečený candát s máslovou zeleninou candát se zeleninou.jpg Candát je jedna z mála sladkovodních ryb, která může konkurovat mořským. Je jemná, ne moc tučná a výtečně se hodí na pečení. Sumec velký (Silurus glanis) sumec.jpg Sumec velký je naše největší dravá ryba. Sumec s křupavou krustou sumec s křupavou kruskou.jpg Maso sumce je výborné a k pochoutkám patří zvláště maso uzené. Okoun říční (Perca fluviatilis) okoun.jpg Maso z okouna obsahuje asi 19 % bílkovin a méně než 1 % tuku Okoun v karbanátku z corflakes Okoun v karbanátku z cornflakes.jpg Je to maso velmi chutné, umíme-li je upravit vhodným způsobem. Mgr. Alexandr Burda