Kalkulační list číslo 1 Provozovna: Gastrocentrum SLU číslo suroviny Název výrobku (pokrm, nápoj) Množství v MJ Číslo výrobku (VK/RTP) Jarní polévka s parmazánovým kapáním 10 P VK 1 název suroviny MJ Množství suroviny Odpad Čistá hmotnost Kalkulační cena v Kč za MJ celkem 1. Máslo g 50 - 50 199 6 9 98 2. Jarní cibulka g 120 20 100 165 83 19 89 3. Pórek g 300 40 260 79 6 23 88 4. Mrkev g 200 20 180 29 90 5 98 5. Ředkvička g 80 20 60 149 00 11 92 6. Květák g 800 300 500 69 90 55 92 7. Sůl g 10 - 10 19 90 0 2 8. Pepř bílý g 1 - 1 995 00 0 99 9. Pažitka a petrželová nať g 40 5 35 150 00 6 00 10. Libeček g 50 10 40 150 00 7 50 11. Parmezán g 40 - 40 759 00 30 36 12. Vejce (velikost M) 1 ks g 50 - 50 70 00 3 50 Úhrn kalkulačních cen surovin celkem 176 12 Kalkulační cena 1 porce 17 61 Kalkulační přirážka 337 % Cena 1 porce nezaokrouhlená 76 95 Cena 1 porce zaokrouhlená 77 00 Ztráty tepelné a výrobní Hmotnost hotového výrobku Hmotnost- množství 1 porce Z toho hmotnost masa g 420 1325 132 5 xxx Datum platnost od: 15. 5. 2020 Datum vyřazení od: 30. 5. 2020 Vystavil: Tereza Hrabovská Schválil: Alexandr Burda Datum: 1. 5 .2020 Datum: 15 .5. 2020 Podpis: Hrabovská Podpis: Hrabovská Podpis Obsah obrázku ovoce Popis byl vytvořen automaticky Podpis: Burda Charakteristika: Nezahuštěná polévka s kousky jarní zeleniny a parmazánovým kapáním zdobená čerstvými sekanými bylinkami. Polévka je zlatavé barvy po zjemnění máslem, zelenina si udržela tvar a přirozenou barvu Podáváme v nahřátých polévkových talířích. Objem porce 0,33 l. Technologický postup:. Zeleninu omyjeme a očistíme. Cibulku a polovinu dávky pórku nakrájíme na kousky 0,5x0,5 cm. Mrkev, zbylý pórek a ředkvičky také očistíme a nakrájíme na tenké plátky (2 mm). Dále očištěný květák natrháme na růžičky a nakrájíme asi na 2 x 2 cm velké kousky. V hrnci rozehřejeme máslo a cibuloviny orestujeme do zlatova. Potom přidáme mrkev a květák. Dochutíme solí, bílým pepřem a zalijeme horkou vodou. Přivedeme k varu a přidáme druhou polovinu dávky pórku, ředkvičky a nakrájený libeček. Snížíme var na polovinu a vaříme ještě 10 minut. Před koncem vaření si připravíme kapání. Rozšleháme v misce vejce s parmezánem a kávovou lžičkou do polévky dávkujeme hrudkovatou směs. Vaříme dvě minuty a následně expedujeme. Podáváme v nahřátých polévkových talířích a před expedicí sypeme čerstvou nasekanou pažitkou a petrželkou. Foto: Zobrazit zdrojový obrázek