Otevření nového podniku Ing. et Bc. Michal Motyčka, DiS., Ph.D., Drhc. Legislativa nPodnikání – řemeslná živnost vázaná (OSVČ – rizika), sro a další právnické osoby musí mít odpovědnou osobu (riziko odebrání osvědčení). Minimálně vyučení. n nDůležité osvědčení, kontroly a nařízení. nKONCESE PRO PRODEJ KVASNÉHO LIHU, KONZUMNÍHO LIHU A LIHOVIN! nHAACP (SYSTÉM ANALÝZY RIZIK A STANOVENÍ KRITICKÝCH KONTROLNÍCH BODŮ) nGDPR nALERGENY nEET nBOZP nFINANČNÍ POLICIE, ČOI, HYGIENA, ZEMĚDĚLSKÁ A POTRAVINÁŘSKÁ INSPEKCE, VETERINA, ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD (CEDULE, KONCESE ATD.), CIZINECKÁ POLICIE n Koncept nNosné téma po celou dobu provozování podniku. Musí se zachovat od začátku do konce. Jedná se o vizi, poslání, směřování atd.. Je možná revize v průběhu. n nSkladba menu a technologie přípravy nDesign interiéru nVystupování personálu a jeho oblečení nPoužitý inventář a mobiliář nNápojový lístek nDedikace místa, soulad s okolím Opening Steps nTechnologie Varna piva Varna + zrání piva Kuchyně výrobní sekce, skladování, uchování potravin Výčepní zařízení chlazení, pípa Skladovací prostory chladící boxy, suché sklady Klimatizace a vzduchotechnika odtahy, lapoly, jednotky chlazení POS systém pokladny, tiskárny, server Administrativa počítač, fax, multifunkční zařízení, telefony Zábavní technologie Hudba, televize? nMobiliář Odbytová část stoly, židle, šatna, toalety, výčep Zázemí příruční sklady, kancelář Sociální zázemí šatny, sprchy, kantýna nInventář porcelán nádobí na servis pokrmů a teplých nápojů sklo pivní sklo, vinné sklo, destiláty kuchyně hrnce, pánvičky, rendlíky, G-nádoby atd.. ostatní šafiny, kleště na šunku, prezentační produkty nSortiment pokrmy menu, denní menu, speciality, chuťovky k pivu nápoje pivo, víno, destiáty, nealko dárkové předměty pivní sklo, speciální piva atd. nMarketing jídelní lístek prezentace, obměna, propagace web design, layout, redakční systém firemní identita hlavičkové papíry, logo, vizitky komunikační kanály brožury, TA, masmédia newsletter informace (databáze klientů) věrnostní program způsob, výše slev prodejní prostor tabule, televize nPersonál kuchyně šéfkuchař, vedoucí směn, kuchaři, PS servis vedoucí směn, výčepní, obsluha administrativa HOD, účetní, personalista uniformy oblečení kuchyň, servis, výčep instituce smlouvy, přihlášení na OSSZ, FÚ atd. SOP standardy, house rules, organi. Struktura nLegislativa licence OSA, AHR, NFHR, pivní asociace patenty pivo ohlášení hostinská činnost revize hasičí, hygiena, BOZP nDodavatelé potravin koloniál, maso, ryby, zelenina a ovoce nápojů víno, nealko, destiláty inventáře nádobí, sklo, porcelán, textilie, ostatní Opening steps nTechnologie Varna piva Varna + zrání piva Kuchyně výrobní sekce, skladování, uchování potravin Výčepní zařízení chlazení, pípa Skladovací prostory chladící boxy, suché sklady Klimatizace a vzduchotechnika odtahy, lapoly, jednotky chlazení POS systém pokladny, tiskárny, server Administrativa počítač, fax, multifunkční zařízení, telefony Zábavní technologie Hudba, televize? nMobiliář Odbytová část stoly, židle, šatna, toalety, výčep Zázemí příruční sklady, kancelář Sociální zázemí šatny, sprchy, kantýna nInventář porcelán nádobí na servis pokrmů a teplých nápojů sklo pivní sklo, vinné sklo, destiláty kuchyně hrnce, pánvičky, rendlíky, G-nádoby atd.. ostatní šafiny, kleště na šunku, prezentační produkty nSortiment pokrmy menu, denní menu, speciality, chuťovky k pivu nápoje pivo, víno, destiáty, nealko dárkové předměty pivní sklo, speciální piva atd. nMarketing jídelní lístek prezentace, obměna, propagace web design, layout, redakční systém firemní identita hlavičkové papíry, logo, vizitky komunikační kanály brožury, TA, masmédia newsletter informace (databáze klientů) věrnostní program způsob, výše slev prodejní prostor tabule, televize nPersonál kuchyně šéfkuchař, vedoucí směn, kuchaři, PS servis vedoucí směn, výčepní, obsluha administrativa HOD, účetní, personalista uniformy oblečení kuchyň, servis, výčep instituce smlouvy, přihlášení na OSSZ, FÚ atd. SOP standardy, house rules, organi. Struktura nLegislativa licence OSA, AHR, NFHR, pivní asociace patenty pivo ohlášení hostinská činnost revize hasičí, hygiena, BOZP nDodavatelé potravin koloniál, maso, ryby, zelenina a ovoce nápojů víno, nealko, destiláty inventáře nádobí, sklo, porcelán, textilie, ostatní Budget a Forecast nSestavení rozpočtu -Plán tržeb -Plán nákladů v jednotlivých nsegmentech -Plán zisku/ztráty - - nNastavení standardu a školení -V souladu s konceptem -Proškolení personálu, tréninky, on job training -Vytvoření standardů a user records (fotografie, popisy) -Testování - n n n n \\CAKO-SBS2011\RedirectedFolders\umc041\Desktop\Money-Budget-Coins-Household-Budget-Calculator-1015 125-850x480.jpg Kontrola plnění plánů nFaktor efektivity a referenční kvality (dvě nohy pro podnikání) nKontrola plnění rozpočtu nSledování cash flow a PL reportu nNeustálá zpětná vazba a doškolování personálu nKontrola plnění SOP nFeedbacky od hostů, lokální, online, portály nPlány na zlepšení a implementace nových podnětů, nápadů atd.. n Děkuji všem za pozornost. Otevírám diskuzi a očekávám případné otázky. Michal Motyčka Krčmářovská 233/53, Praha 9 tel. 603 37 85 15 e-mail: michal.motycka@goldenwell.cz