obory_top.jpg logo.jpg Předmět: Hotelový a restaurační provoz Ročník: 1. čtyřletého maturitního oboru Gastronomie Autor: Mgr. Olga Hrabalová Anotace: Prezentace uvádí základní rozdělení odbytových středisek podle funkce. Prezentace slouží k výkladu nového učiva. Klíčová slova: odbytová střediska, kategorie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. obory_top.jpg Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 42 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_HR1_19 http://7zs.wz.cz/opvk%20velke%20logo.jpg Digitální učební pomůcka ž žStravovací ž žSpolečensko-zábavní ž žDoplňkového stravování a ostatních služeb ž ž restaurace ž ž motorest ž ž jídelna i se samoobsluhou ž ž pohostinství ž ž gril bar, snack bar ž ž koliby, salaše ž (příp. jiné specializované středisko) ž ž restaurační vozy ž ž C:\Users\NB\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\S47F18A0\MP900422382[1].jpg C:\Users\NB\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\GNLIEX2F\MP900399341[1].jpg Obrázek č. 1 Obrázek č. 2 C:\Users\NB\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\GNLIEX2F\MP900406513[1].jpg Obrázek č. 3 C:\Users\NB\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\MG4Y2262\MP900401950[1].jpg Obrázek č. 4 ž ž kavárna ž ž vinárna (vinný bar) ž ž pivnice ž ž hostinec C:\Users\NB\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\MG4Y2262\MP900216008[1].jpg C:\Users\NB\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\S47F18A0\MP900309025[1].jpg Obrázek č. 6 Obrázek č. 5 C:\Users\NB\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\MG4Y2262\MP900179005[1].jpg C:\Users\NB\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\MG4Y2262\MP900399943[1].jpg Obrázek č. 7 Obrázek č. 8 C:\Users\NB\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\GNLIEX2F\MP900406528[1].jpg Obrázek č. 9 ž ž bufet ž ž občerstvení ž ž výčep piva ž ž prodej polotovarů ž ž pizzeria ž C:\Users\NB\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\S47F18A0\MP900409639[1].jpg C:\Users\NB\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\S47F18A0\MP900402553[1].jpg Obrázek č. 10 Obrázek č. 11 ž žOdbytová střediska rozdělujeme do kategorií, které určují druh hostinské provozovny: ž - restaurace ž - kavárna ž - vinárna ž - bar…. ž ž podle kvality vybavení a podle rozsahu a ž úrovně poskytovaných služeb se odbytová ž střediska dříve členila i do skupin: ž ž výběrová, I., II., III., a IV. ž ž skupina stanovila minimální požadavky na ž vybavení, úroveň a rozsah poskytovaných ž služeb ž obory_top.jpg Literatura: •CÓN, F. Zařízení provozoven v kostce. 1. vyd. Úvaly: Ratio, [1997]. 125 s. • • Obrázky: • č. 1- 11 [online].[cit.2013-04-09] dostupné na www.office.microsoft.com Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje