On-line test „Nápojová kultura“, časová dispozice 45 minut, odešlete z oficiální adresy 1. Vysvětli pojmy, správná odpověď 0- 2 b (maximální počet bodů 20) Coretto La crema Peaberry Kopi luwak Latte Macchiatto Fermentace Wiener Melange Pergamenová káva Mokka 2. Která země je největším producentem, každá správná odpověď 2 b robusta arabica 3. Uveďte v objemových procentech pěstování těchto káv (maximální počet bodů 6b) robusta arabica liberica 4. Název kávového nápoje typu espresso, jeho objem a čas nutný pro extrakci (24 b) Název nápoje Objem Doba extrakce 1. 2. 3. 4. 5. Uveďte název základních kávových nápojů s mlékem a seřaďte je podle objemu (8 b) 1. 2. 3. 4. 6. Uveďte správné teploty ( 0- 4b) Teplota vody ke spaření kávy Teplota jádra šlehaného mléka 7. Uveď aspoň pět faktorů ovlivňujících kvalitu kávy espresso ( 0-10 b) 1. 2. 3. 4. 5. 8. Jak rozlišujeme pražení kávového zrna, na jaký druh nápoje se používá (0-4 b) Typ pražení Druh nápoje 1. Espresso 2. Překapávaná káva 9. Jak rozlišujeme způsoby mletí kávy a na jaký typ nápoje se používá (0-6 b) Typ mletí Druh nápoje 1. 2. 3. 10. Vyjmenujte pět značek profesionálních kávovarů (0-5 b) 11. Vysvětli, kdy použijeme tyto způsoby zpracování kávových třešní (3b) suchý mokrý 12. Co víte o historii kávy? (0-6b) Uveďte volně zvolený příběh na druhou stranu testu. Maximální počet bodů: 100 Dosažený počet bodů: