Úvod do předmětu Ing. et Bc. Michal Motyčka, DiS., Ph.D., Drhc. Představení studentů nOdkud pocházím nZe které školy jsem přišel nProč jsem si vybral tuto školu…tento předmět a co od něj očekávám > Představení přednášejícího n1992 - 97: Hotelová škola Opava – management Hotelnictví n 1997 - 00: VOŠ a HŠ Opava – Rozvoj a řízení regionální turistiky n2003 - 06: Univerzita Hradec Králové – finanční management n (bakalářské studium) n 2006 - 08: Česká zemědělská univerzita – provozně ekonomická fakulta n (magisterské studium) n2009 - 15: Česká zemědělská univerzita – provozně ekonomická fakulta n (doktorandské studium) n nKurzy: 1998 (5 měsíců) Letní kurz – Škola hotelového a turistického nmanagementu v Churu, Švýcarsko n 1999 (1 měsíc) Kurz animátora v německém jazyce n 2003 - 2004 STAR , YES I CAN, CRAFT trenér n 2007 - Beer Connosieur č. 324 (celá ČR) n2012 – Hodnotící komisař mystery shopping gastronomické provozovny (Slezská univerzita) n nAbsolvování stáže 3 michelin – Frántzen Švédsko, 2 michelin – Radisson Brussel (Yves Matagne), další pracovní stáže Londýn, Berlín, Brazílie, Malajsie atd.. n > Představení přednášejícího n2007 – best hidden gem in the world (TripAdvisor) n2009 – best service in the world (TripAdvisor) n2010 – best hotel in the world (TripAdvisor) n2010 – 2. Místo nejlepší restaurace v ČR (Grand Restaurant) n2011 – 1. Místo nejlepší restaurace v ČR (Grand Restaurant) n2012 – 4. Místo nejlepší restaurace v ČR (Grand Restaurant) n2013 – TOP10 nejlepší restaurace fine dinning v zemi (St. Pelegrino žebříček) n2014 – 9. Místo nejlepší restaurace v ČR (Grand Restaurant) n2015 – 1. Místo nejlepší restaurace v ČR (Grand Restaurant) n2015 – nejlepší restaurace v ČR (TripAdvisor) n2015 – TOP 25 nejlepší malý hotel na světě (TripAdvisor) n2016 – 3. Nejlepší malý hotel na světě (TripAdvisor) n2016 – 3. Místo nejlepší restaurace v ČR (Grand Restaurant) n2016– 3. Nejlepší restaurace v ČR (TripAdvisor) n2017 – 2. Místo nejlepší restaurace v ČR (Grand Restaurant) n2017 – TOP 10 nejúspěšnější hotel historicky (TripAdvisor) n Další pracovní zkušenosti: nV rámci podnikání v oboru poradenství a konzultace v hotelnictví a gastronomii jsem měl možnost školit, otevírat nebo restrukturalizovat následující podniky: nU tří růží – konzultant a ředitel pro otevření a zavedení podniku nHostinec u Kosků – spolumajitel (otevření a provoz) nVzděválání a školení v následujících hotelích : Hotel Grund – Mladé Buky, Hotel Augustian – Luhačovice, Hotel Miura – Čeladná, Hotel Bellevue – Český Krumlov, Hotel Lanterna – Velké Karlovice, Hotel Kateřina – Znojmo, restaurace Musta Koira, cukrárny Cacao nDále organizaujeme s Pavlem Sapíkem degustační večeře na míru a také školy vaření. Večeře byly realizovány například v těchto podnicích: Penzion André – Velké Pavlovice, Vinařství Gala, Vinařství Kořínek a Trávníček, Vinařství Šlechtitelská stanice Velké Pavlovice, Penzion U Sapíků – Klokočná, Hotel Lanterna – Velké Karlovice, Hotel Kateřina – Znojmo. n > Struktura předmětu §Ubytovací služby a jejich význam pro rozvoj lázeňství a turismu §Profesní organizace a sdružení §Kategorizace a klasifikace ubytovacích zařízení §Organizace provozu hotelových a lázeňských zařízení §Hotelové systémy §Příjmová část ubytovacích zařízení §Lůžková část ubytovacích zařízení, housekeeping §Doplňkové služby §Péče o hosty se specifickými požadavky §Kontrolní činnost v ubytovacím úseku §Racionalizace hotelového provozu §Hotelové skupiny a řetězce n n n n n > Rozvrh a organizace předmětu nPřednášky a semináře 30. 9., 14. 10., 11. 11., 25. 11. nRozdělení semináře na dvě skupiny (napsat kdo bude v jaké skupině) nSeminární práce nZávěrečný test nExkurze v Praze 9. 12. nPřehled přednášek (poskytnutí prezentace) nKontakt: michal.motycka@goldenwell.cz, 775 877 660 > Seminární práce nSkupiny po 4 osobách n nRozsah do 10 stran (můžou být i tabulky, tématické obrázky) nZvolit si název a popis hotelu nKategorizace a klasifikace hotelu nPřehled nabízených služeb (ubytovací, stravovací, doplňkové) nPočet pokojů, druhy pokojů, prodejní cena (rate) nOrganizace práce (počet zaměstnanců, org. Struktura) nRozpočet - > Požadavky na ukončení předmětu nÚčast min. na 1 přednášce n n50% účast na semináři n nÚspěšně absolvovat test (25/11) n nOdevzdat seminární práci - > Děkuji všem za pozornost. Otevírám diskuzi a očekávám případné otázky. Michal Motyčka Krčmářovská 233/53, Praha 9 tel. 603 37 85 15 e-mail: michal.motycka@goldenwell.cz