NAUKA O PODNIKU - KALKULACE I . Tomáš Pražák Přednášející KALKULACE •propočet nákladů, marže, zisku, ceny nebo jiné hodnotové veličiny na výrobek, práci nebo službu případně na činnost nebo operaci (kalkulační jednici) •zobrazuje ve vzájemné souvislosti jak naturálně, tak hodnotově vyjádřenou jednotkou výkonu •nejvýznamnější nástroj ekonomického řízení Účel kalkulace •přiřadit náklady na nositele nákladů (produkt, služba, zakázka), tj. na kalkulační jednici •přímé náklady: opřímá alokace na jednici výkonu nebo na nákladové středisko •nepřímé náklady: opřed rozvrhováním na jednici výkonu jejich alokace na koncová střediska onelze je přímo přiřadit na jednici výkonu – využití kalkulační rozvrhové základny Kalkulační systém •soustava kalkulací v podniku, včetně vazeb mezi nimi •metodicky sjednocuje celý podnik (v různých typech podniků různý obsah) •v systému řízení nákladů alespoň předběžné a výsledné kalkulace Klasifikace kalkulací I. PODLE ÚČELU JEJICH SESTAVENÍ: •Předběžná kalkulace: opřed vlastním výkonem odruhy: vpropočtová (rozpočtová) kalkulace – u nového výrobku či služby, ke kterému ještě nejsou všechny podklady, dělá se poprvé, podklad pro sestavení finančního plánu •Výsledná kalkulace: oshrnutí vynaložených nákladů po skončení výroby, poskytnutí služby či zakázky ozdroj informace o úspoře, dodržení či překročení jednotlivých nákladových položek ospolehlivý informační zdroj pro příští předběžnou kalkulaci a operativní změnu cenotvorby, zásad pro analýzu skutečného čerpání nákladů • Srovnáním předběžné a výsledné kalkulace dostáváme odchylku nákladů, která slouží ke kontrolní činnosti. II. PODLE ČASOVÉHO HORIZONTU: •Operativní kalkulace: ouplatňováno hledisko věcné souvislosti nákladů a výkonů okrátkodobé a střednědobé rozhodovací úlohy ozaměřena na jednici výkonu, nebo celkové množství výkonu •Strategická kalkulace: oalokace kapitálu onávratnost III. PODLE PŘEDMĚTU KALKULACE: •Nákupní: ovýpočty, které souvisí s hledáním nejvýhodnějšího dodavatele, s pořízením kapitálu, materiálu apod. •Prodejní: ovýpočty související s hledáním nejvýhodnějšího odběratele •Výrobní: o kalkulaci nákladů a ceny Postup kalkulace 1.stanovení okruhu činností vyvolávajících náklady 2.definice kalkulační jednice (služba, činnost, zakázka, obchodní případ, zákazník) 3.přiřazení nákladů zvoleným činnostem podle nákladové analýzy, které musí respektovat vztah k výsledné kalkulační jednici s cílem zachovat transparentnost nákladů 4. sestavení vhodného kalkulačního vzorce (definice položek dle potřeb podniku), výběr vhodné metody a techniky pro rozdělení režijních nákladů a přiřazení kalkulačním jednicím 5. vazby na rozpočtování a plánování, tvorba ceníků a cenové politiky podniku systemkalk.png Postup tvorby kalkulace a ceny Kalkulační techniky •jen znalost výrobních postupů umožní objektivně přiřazovat náklady s využitím principů kauzality •použití kalkulací je do jisté míry svázáno s charakterem výrobního procesu •neobjektivní vypovídací schopnost může mít negativní následky na hospodaření hodnoceného podnikatelského subjektu Kalkulace dělením prostá •v případě lineární závislosti nákladů při jednodruhové produkci výrobků či služeb (výroba energie, limonád, těžba nerostů) •náklady na jednotku nj lze zjistit přímo vydělením nákladů N produkcí Q • nj = N/Q Příklad: Vybraný podnik se zabývá balením Směsi na grilování po 25g dodané směsi koření. Materiálové náklady byly 14 000 Kč za 54 kg kořenící směsi. Podniku vznikly mzdové náklady ve výši 10 000 Kč a další režijní náklady (odpisy balící linky, podíl na nákladech na administrativní personál) ve výši 15 000 Kč. Jaké budou náklady výroby jednoho sáčku směsi po 25 g? Řešení: Sečteme všechny vzniklé náklady (materiál, mzdy a ostatní náklady) a vydělíme je požadovanou kalkulační jednicí á 25 g/sáček. N = 14 000 + 10 000 + 15 000 = 39 000 Kč Počet jednic á 25 g = 54 000 g /25 g = 2 160 sáčků nj = 39 000 /2 160 =18,05 Kč/ks Typový kalkulační vzorec 1. Přímý materiál (suroviny, materiál, polotovary, nakupované výrobky) 2. Přímé mzdy (mzdy provozních dělníků, prémie, odměny, příplatky, doplatky) 3. Ostatní přímé náklady (technologická paliva a energie, odpisy, přepravné, opravy, náklady na technický rozvoj atd.) 4. Výrobní režie (technologická a všeobecná) (náklady související s řízením výrobních činností, s obsluhou procesu) Σ (1.-4.) Vlastní náklady výroby 5. Správní režie (může obsahovat zásobovací režii) (související s řízením a správou organizace) Σ (1.-5.) Vlastní náklady výkonu 6. Odbytové náklady (může být součástí správní režie) (expedice, reklama, propagace, odbyt) Σ (1.-6.) Úplné vlastní náklady výkonu 7. Výsledek hospodaření – zisk/ztráta Σ (1.-7.) Cena (výrobní) Označte jednotlivé položky dle kalkulačního vzorce číslem: - Přirážka - Přeprava dopravcem do prodejny odběratele - Dřevo na výrobu stolu - Školení zaměstnanců na nový výrobní stroj - Mzdy managementu - 13. plat dělníků - Odpis výrobního stroje Řádek kalkulačního vzorce Druh nákladu Výpočet nakladu na jednotku Náklad na jednotku (Kč/ks) 1 materiál 2 plat zaměstnance 3 ostatní přímé náklady 4 výrobní režie Σ 5 správní režie Σ 7 Marže – zisková přirážka Σ náklady Jsou dány následující položky výroby středně velké svíčky: •plán výroby činí 10 000 ks, • •spotřeba materiálu činí 0,05 kg včelího vosku po 1000 Kč/kg na 1 ks, •spotřeba času činí 18 min/ks, • •hodinový mzdový tarif = 150 Kč/hod, • •rozpočet výrobní režie = 45 000 Kč na celý plán výroby, • •rozpočet správní režie = 60 000 Kč na celý plán výroby, • •ostatní přímé náklady 31,5 % sociálního a zdravotního pojištění, •marže je 30 % z úplných vlastních nákladů výkonu. • Sestavte předběžnou kalkulaci: Řádek kalkulačního vzorce Druh nákladu Výpočet nakladu na jednotku Náklad na jednotku (Kč/ks) 1 materiál 0,05*800 50 2 plat zaměstnance 150/60*18 45 3 ostatní přímé náklady 0,315*45 14,175 4 výrobní režie 45 000/10 000 4,50 Σ 113,675 5 správní režie 60 000/10 000 6 Σ 119,675 7 Marže – zisková přirážka 119,675*0,3 35,9025 Σ cena 155,58 NAUKA O PODNIKU - KALKULACE II . Cílem přednášky je seznámit se s vybranými technikami kalkulací Tomáš Pražák Přednášející KALKULACE PŘIRÁŽKOVÁ •pro rozvrhování režijních nákladů při produkci různorodých výrobků s různou technologií a různým množstvím nepřímých nákladů v jednotlivých položkách • • kde RS … režijní sazba Nn … celkové nepřímé společné náklady KZ … celkový objem rozvrhové základny •rozvrhovou základnu si stanoví organizace sama, tak, aby byla k rozvrhovaným režijním nákladům přímo úměrná – často přímá mzda nebo součet přímých nákladů •vybraná rozvrhová základna musí splňovat tyto požadavky: omusí mít příčinný vztah ke vzniku režijních nákladů omusí mít stálost vztahu k vývoji nákladů, tzn. změní-li se rozvrhová základna, změní se výše režijních nákladů orozvrhová základna musí být dostatečně veliká, aby změny v ní nezpůsobovaly chyby ve výpočtech •rozvrhová základna může existovat ve dvou podobách: ov peněžních jednotkách – přímé mzdy, přímý materiál, celkové přímé náklady, náklady zpracovatelské ov naturálních jednotkách – pracovní hodiny, strojové hodiny, hmotnosti, koeficient pracnosti, doba poskytování služby Postup přirážkové kalkulace: 1.Stanovíme rozvrhovou základnu. 2.Vypočítáme výši režijní sazby. 3.Rozpočítáme režijní náklady na jednotlivé typy služeb. Výrobek Objem produkce Přímý materiál Přímé mzdy [ks] [Kč/ks] [Kč] A 50 300 150 B 80 480 180 Příklad: Podnik vyrábí dva odlišné výrobky „A“ a „B“, na které byly vynaloženy náklady, viz tabulka. Sestavte výslednou kalkulaci na úrovni vlastních nákladů výkonu, jestliže rozvrhovou základnou pro výrobní režii (VR) jsou přímé mzdy a pro správní režii (SR) přímý materiál. Celková výše výrobní režie činí 3 000 Kč a správní režie je ve výši 1 000 Kč. Položka ACELKEM BCELKEM ANA JEDN. BNA JEDN. [Kč] [Kč] [Kč/ks] [Kč/ks] Přímý materiál 15 000 38 400 300 480 Přímé mzdy 150 180 3 2,25 Výrobní režie VR 27,27 20,45 Vlastní náklady výroby 330,27 502,70 Správní režie SR 5,62 8,99 Vlastní náklady výkonu 335,89 511,69 KALKULACE DĚLENÍM POMĚROVÝMI ČÍSLY •u výrob zaměřených na tvarově či rozměrově příbuzné produkty, které se pro rozdělovanou nákladovou položku dají transformovat na jediný produkt •využívá se výhod kalkulace prostým dělením, která je jednoduchá a přesná •odpovídá na otázku, jak by byly přiřazeny režijní náklady (nepřímé), kdyby podnik fiktivně poskytoval jeden výrobek či službu •homogenizuje sortiment pro výpočet (ukazuje, kolikrát je služba/výrobek náročnější, výkonnější než ta druhá a zohledňuje to při rozdělení režijních nákladů) •základem je správná volba konvenčního (fiktivního) výrobku (smluvené, dohodnuté služby/výrobku) a stanovení poměrových čísel: ořada poměrových čísel vystihuje podobnost – například časovou náročnost, velikost, pracnost opro každou položku režijních nákladů lze zvolit jinou řadu poměrových čísel Postup kalkulace dělením s poměrovými čísly 1.Určíme konvenční produkt, k tomuto produktu přiřadíme poměrové číslo 1. 2.Vypočítáme poměrová čísla pro ostatní produkty: oprodukty se liší výkonem: PČ = výkon konv. výrobku / výkon ostatních oprodukty se liší rozměrem či pracností: PČ = pracnost ostatních / pracnost konv. výrobku 3.Určíme celkové přepočítané množství produktu Q‘ – vynásobíme skutečnou výrobu poměrovým číslem pro všechny produkty a sečteme 4.Stanovíme sazbu celkových nákladů na jednotku přepočtené produkce – celkovou výši nákladů vydělíme celkovou úrovní přepočtené výroby Q´ 5.Vypočítáme celkové náklady na kalkulační jednici – vynásobíme sazbu jednotlivými poměrovými čísly Příklad: Firma Plastik s. r. o. vyrábí tří druhy zahradních stolů, které se liší velikostí a tím i pracností jejich výroby. Celkové režijní náklady činí 541 000 Kč. Rozdělte celkové režijní náklady na jednotlivé sortimentní položky i na jednici výroby. Sortimentní položka Výroba [ks] Pracnost [min/ks] Zahradní stůl „A“ 3 000 4 Zahradní stůl „B“ 4 000 5 Zahradní stůl „C“ 5 000 2 Řešení: •Stanovení konvenčního výrobku a výpočet poměrových čísel: např. konvenční výrobek „A“ – zde PČ = 1 výrobek „A“ … 4 minuty výrobek „C“ … 2 minuty, tj. v čase výroby „C“ lze vyroubit pouze polovinu výrobku „A“, tzn. PČ = ½. Sortimentní položka Výroba [ks] Pracnost [min/ks] PČ Zahradní stůl „A“ 3 000 4 1 Zahradní stůl „B“ 4 000 5 5/4 Zahradní stůl „C“ 5 000 2 2/4=1/2 Sortimentní položka Výroba [ks] Pracnost [min/ks] PČ Q´ [ks] Zahradní stůl „A“ 3 000 4 1 3 000 Zahradní stůl „B“ 4 000 5 5/4 5 000 Zahradní stůl „C“ 5 000 2 1/2 2 500 CELKEM 10 500 •Přepočet výroby Q´: Kdyby podnik vyráběl pouze výrobek „A“, vyrobil by 10 500 ks. Sortimentní položka Výroba [ks] Pracnost [min/ks] PČ Q´ [ks] N/sort. pol. [Kč] N/jednici [Kč/ks] Zahradní stůl „A“ 3 000 4 1 3 000 154 560 51,52 Zahradní stůl „B“ 4 000 5 5/4 5 000 257 600 64,40 Zahradní stůl „C“ 5 000 2 2/4 2 500 128 800 25,76 CELKEM 10 500 540 960