ULGATLA104 Diplomová praxe I

Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
zima 2020
Rozsah
0/1/0. Cvičení 1 DNU/SEM. 4 kr. Ukončení: z.
Vyučující
Ing. Pavlína Sonnková (cvičící)
Ing. Jana Stuchlíková (cvičící)
Garance
Ing. Jana Stuchlíková
Centrum interdisciplinárních studií – Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
Rozvrh seminárních/paralelních skupin
ULGATLA104/A: Pá 8:05–19:40 H1, P. Sonnková, J. Stuchlíková
Předpoklady
TYP_STUDIA(B)
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
Mateřské obory/plány
Cíle předmětu
Cílem předmětu je umožnit studentům, aby v rámci praxe mohli navázat na své dosavadní teoretické znalosti a praktické dovednosti získané v průběhu dosavadního studia a zúročit je v souladu s reálnými požadavky vybraného zařízení při tvorbě bakalářské práce. V průběhu praxe sbírá student podklady pro svou práci, konzultuje případné problematické pasáže s konzultantem a získává tak zkušenosti od odborníků v zařízeních, která svým zaměřením odpovídají studovanému oboru.
Osnova
  • Studenti mají možnost v rámci diplomové praxe konfrontovat své názory, postupy, využití vhodné metodiky apod. s odborníky z praxe, což jim umožní další prohloubení získaných teoretických znalostí i praktických dovedností ve smluvně zajištěných lázeňských ubytovacích a stravovacích zařízeních, turistických informačních centrech, cestovních kancelářích a agenturách, památkových objektech a obdobných zařízeních, v odborech regionálního rozvoje. Díky bezprostřednímu kontaktu s praxí tak je zároveň zajištěn jejich profesní rozvoj a zvýší se pravděpodobnost jejich úspěšné uplatnitelnosti na trhu práce bezprostředně po ukončení studia nebo úspěšného pokračování studia magisterského typu. Volba zařízení je závislá na zaměření bakalářské práce.
Literatura
    doporučená literatura
  • Bezpečnostní a hygienické předpisy. info
  • Časopisy:. Hotel &Spa, Hotel Revue, Czech Hospitality and Tourism Papers, Food Service. info
  • Materiály profesních sdružení, zejména AHR. info
  • Organizační řád a organizační pokyny, Provozní řád, Ubytovací řád, Pracovní knihy jednotlivých pracovišť (manuály) a další interní předpisy (směrnice, příkazy a řády). info
Informace učitele
Podmínkou k ukončení předmětu je absolvování praxe studenta v zařízení, které odpovídá zaměření bakalářské práce, a to v plném rozsahu na základě předem potvrzené dohody (smlouvy) o praxi, dále pak předložení písemného hodnocení praxe studenta pracovníkem daného zařízení, pověřeného dohledem nad praxí studenta a v neposlední řadě musí student doložit záznam o průběhu praxe. Předmět je ukončen zápočtem.
Další komentáře
Studijní materiály
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Předmět je zařazen také v obdobích zima 2012, zima 2013, zima 2014, zima 2015, zima 2016, zima 2017, zima 2018, zima 2019, zima 2021, zima 2022, zima 2023.