FPF:KLJNEJ15 Německý jazyk V - pokročilí - Informace o předmětu
KLJNEJ15 Německý jazyk V - pokročilí
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavězima 2021
- Rozsah
- 0/3/0. 3 kr. Ukončení: zk.
- Vyučující
- PhDr. Zdenka Jirásková (cvičící)
Mgr. Alena Němcová (cvičící) - Garance
- PhDr. Zdenka Jirásková
Ústav cizích jazyků – Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě - Předpoklady
- ( KLJNEJ14 Německý jazyk IV - pokročilí || ULGATLP382 Německý jazyk IV - pokročilí ) && ! ULGATLP482 Německý jazyk V - pokročilí
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Lázeňství a turismus (program FPF, B6503GAHOT)
- Cíle předmětu
- Zdokonalování obtížnějších mluvnických jevů účelově zaměřených zejména na jazyk užívaný v lázeňském provozu a turistickém průmyslu, a to jak v ústním tak písemném projevu. Důraz je kladen na permanentní kultivování správné výslovnosti a schopnosti využití prvků odborného funkčního stylu (trpný rod). Dále bude rozšiřován okruh odborné terminologie a náročnějších jazykových struktur aplikovaných na konkrétní profesní situace. Důraz je kladen na schopnost samostatného vystupování a vedení ke správným profesionálním postojům.
- Osnova
- 1. Úvod do předmětu, terminologie, literatura a informační zdroje
2. 12. L. - konjunktiv préterita
3. Lidské tělo a zdraví - odborná terminologie
4. 12. L. - skloňování přídavných jmen bez členu
5. Lékařské ošetření - fráze
6. 12. L. - zpodstatnělé přídavná jména a příčestí ve spojení s neurčitými zájmeny
7. Nemoci, léčebné metody a procedury
8. 13. L. - vazby sloves, podstatných a přídavných jmen
9. Lázně v Čechách
10. 14.L. - zlomky, desetinná čísla, procenta
11. Lázně na Moravě a ve Slezsku
12. Agroturistika, zdravý životní styl
13. Shrnutí a zopakování učiva
- 1. Úvod do předmětu, terminologie, literatura a informační zdroje
- Literatura
- povinná literatura
- JIRÁSKOVÁ, Z. Deutsch in Kurwesen, Management und Marketing. Opava, 2013. info
- DUSILOVÁ, D. Sprechen Sie Deutsch? 1. a 2. díl. Praha, 2000. info
- doporučená literatura
- JIRÁSKOVÁ, Z. Deutsch in Gastronomie, Hotelwesen und Tourismus. Opava, 2012. ISBN 978-80-7248-717-2. info
- KAJLÍK, V. a kol. České lázně a lázeňství. Praha, 2007. ISBN 978-80-239-9330-1. info
- HESKOVÁ, M. a kol. Cestovní ruch. Praha, 2006. ISBN 80-7168-948-3. info
- BALCAR, B. Slovník cestovního ruchu. Domažlice: Resonance, 2001. ISBN 80-902812-0-6. info
- Vyučovací jazyk
- Němčina
- Informace učitele
- Předmět je ukončen zápočtem, který studenti získají na základě domácí přípravy, aktivní účasti v seminářích, průběžného písemného testování a kreditního testu. K získání zápočtu je minimální úspěšnost 70 % u písemného testu, zpracování a prezentace vybrané lázeňské destinace v PowerPointu před skupinou Studenti mají závaznou 75% docházku. Předmět je ukončen zkouškou.
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
- Statistika zápisu (zima 2021, nejnovější)
- Permalink: https://is.slu.cz/predmet/fpf/zima2021/KLJNEJ15