KCJ004S Angličtina - 4.část

Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
léto 2008
Rozsah
0/3/0. 2 kr. Ukončení: zk.
Vyučující
Mgr. Jana Adámková (cvičící)
Mgr. Ing. Pavel Brunda (cvičící)
PhDr. Krystyna Heinz (cvičící)
Mgr. Jana Hejtmánková, Ph.D. (cvičící)
Mgr. Emil Horký, PhD. (cvičící)
Mgr. Dagmara Mielke-Jagucka (cvičící)
Mgr. Marcela Neničková (cvičící)
Mgr. Hedvika Suchoňová, Ph.D. (cvičící)
Garance
Mgr. Jana Hejtmánková, Ph.D.
Katedra cestovního ruchu a volnočasových aktivit – Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
Mateřské obory/plány
předmět má 9 mateřských oborů, zobrazit
Cíle předmětu
Úroveň - B 2.2 pokročilí Předmět se zaměřuje na přisvojování anglického odborného jazyka a navazuje na úroveň upper-intermediate. Studenti prohloubí a upevní své dosavadní znalosti, a to hlavně v oblasti obchodní komunikace, ale i v oblasti písemných projevů či administrativních záležitostí. Po úspěšném složení předmětu bude student schopen pokračovat v přípravě odborných částí zaměřených na ekonomiku, management, marketing a finance. Seznámit studenty se způsoby tvoření a obohacování slovní zásoby. Vést studenty k uvědomělému a cílevědomému používání jazyka v komunikaci jak z hlediska plynulosti, tak gramatické přesnosti.
Osnova
  • Struktura výkladu:
    1. How much is enough?
    2. Education
    3. Getting it right
    4. Food and hospitality
    5. Looking ahead
    Obsah předmětu:
    1. How much is enough?
    Expressing quantity, Time clauses
    Explaining statistics, Giving presentations
    2. Education
    Passives review, have / get sth done
    Giving and getting explanations, Clarifying and paraphrasing, Explaining stages in a process, Interviews
    3. Getting it right
    Conditionals review
    Apologising, Meetings
    4. Food and hospitality
    Permission, possibility, necessity, obligation in present and past
    Invitations and arrangements, Offers, requests and suggestions, Hospitality
    5. Looking ahead
    Future Continuous, Future Perfect, and will
    Concluding a conversation, Thanking, Wishing someone well, Discussing ethical issues

    V rámci výuky předmětu a k jeho prezentaci jsou využívána elektronická média. Studenti pracují s anglickými internetovými stránkami při vyhledávání textů do výuky. K dispozici jim jsou stránky katedry cizích jazyků www.opf.slu.cz/kcj, na kterých se nacházejí podrobnější informace k danému předmětu a úkoly pro práci s internetem. Mají možnost využít slovníky na internetu např. www.seznam.cz, nebo www.translator.cz.
Literatura
    povinná literatura
  • WALLWORK, A. International Express Upper-Intermediate. Students' Book. Oxford University Press, 2001. ISBN 0-19-457425-3. info
  • WALLWORK, A. International Express Upper-Intermediate. Workbook. Oxford University Press, 2001. ISBN 0-19-457426-1. info
    doporučená literatura
  • CROWTHER, J. Business Roles 2. Cambridge University Press, 1999. ISBN 0- 521-648491. info
  • EVANS, D. Decisionmaker. Cambridge University Press, 1997. ISBN 0-19- 470226-X. info
  • MURPHY, R. Grammar in Use. Cambridge University Press, 1996. ISBN 0-521- 43681-8. info
  • THOMAS, A. J., MARTINET, A. V. A Practical English Grammar. Exercises 1,2. Oxford University Press, 1992. ISBN 0-19-431350-6. info
  • Password. Anglický výkladový slovník s českými ekvivalenty. Praha: Mladá fronta, 1991. ISBN 80-204-0288-8. info
Informace učitele
Předmět je ukončen zápočtem a soubornou zkouškou. V průběhu semestru mají posluchači možnost získat až 100 bodů jako maximum, přičemž k získání zápočtu musí obdržet alespoň 60 bodů jako minimum.
Další komentáře
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
původní hodnocení: souborná zkouška.
Předmět je zařazen také v obdobích léto 1991, léto 1992, léto 1993, léto 1994, léto 1995, léto 1996, léto 1997, léto 1998, léto 1999, léto 2000, léto 2001, léto 2002, léto 2003, léto 2004, léto 2005, léto 2006, léto 2007, léto 2009.