MARPAGR Agricultural Tourism

School of Business Administration in Karvina
Summer 2008
Extent and Intensity
2/0/0. 2 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
Ing. Jolana Hrinová (lecturer)
Guaranteed by
Ing. Miroslava Kostková, Ph.D.
Department of Business Economics and Management – School of Business Administration in Karvina
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Course objectives (in Czech)
Cíl předmět: Cílem předmětu je seznámit studenty s podstatou a významem nového, progresivně se vyvíjejícího směru tématických pobytů, který poskytuje účastníkům cestovního ruchu specifické služby v úzkém propojení s přírodou, zemědělskou výrobou, tradicemi a kulturním dědictvím venkova. Vede posluchače k pochopení principů udržitelného rozvoje cestovního ruchu, ekoturistiky, ochrany životního prostředí a jejich ekonomických, sociálních a ekologických přínosů. Pozornost se soustřeďuje na plánování, organizaci, marketing a možnosti praktické aplikace projektů agroturistiky..
Syllabus (in Czech)
  • Cílem předmětu je seznámit studenty s podstatou a významem nového, progresivně se vyvíjejícího směru tématických pobytů, který poskytuje účastníkům cestovního ruchu specifické služby v úzkém propojení s přírodou, zemědělskou výrobou, tradicemi a kulturním dědictvím venkova. Vede posluchače k pochopení principů udržitelného rozvoje cestovního ruchu, ekoturistiky, ochrany životního prostředí a jejich ekonomických, sociálních a ekologických přínosů. Pozornost se soustřeďuje na plánování, organizaci, marketing a možnosti praktické aplikace projektů agroturistiky.
    1. Cestovní ruch a ekologie- 1. část
    2. Cestovní ruch a ekologie - 2. část
    3. Venkovská turistika a agroturistika - 1. část
    4. Venkovská turistika a agroturistika - 2. část
    5. Služby pro účastníky venkovského cestovního ruchu a agroturistiky
    6. Kategorizace ubytování a služeb v agroturistice
    7. Mezinárodní zkušenosti
    8. Podnikatelský záměr v agroturistice
    9. Legislativní otázky podnikání ve venkovském cestovním ruchu
    10. Organizace venkovské turistiky
    11. Podpora podnikání v agroturistice
    12. Konzultační a poradenské firmy
    13. Marketing venkovského cestovního ruchu
Literature
    required literature
  • JANOTKA,K. Venkovská turistika a agroturistika. Pardubice: SOŠ CR, 1999. info
  • VANĚČEK, D. Agroturistika. České Budějovice: JU ZF České Budějovice, 1997. ISBN 80-7040-222-9. info
  • PATÚŠ, P. Rukovať podnikateľa vo vidieckom cestovnom ruchu a agroturistike. Banská Bystrica: Cestovateľ, 1996. ISBN 80-967649-0-X. info
  • NĚMČANSKÝ, M. Agroturistika. Karviná: OPF, SLU, 1995. ISBN 80-85879-36-0. info
    recommended literature
  • KOL. Služby a cestovný ruch. Bratislava: Sprint, 2001. ISBN 80-88848-78-4. info
  • NĚMČANSKÝ, M. Management cestovního ruchu. Karviná: OPF SU, 1995. ISBN 80-85879-18-2. info
  • KASPAR, C. Základy cestovného ruchu. B. Bystrica: EF UMB, 1995. ISBN 80-901166-5-5. info
  • KUNEŠOVÁ, E., NEDVĚDOVÁ, A. Technika cestovního ruchu. Praha: Grada, 1992. ISBN 80-85623-32-3. info
Language of instruction
Czech
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.

  • Enrolment Statistics (recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/summer2008/MARPAGR