KCJK004 Language 1 (English) Part 4

School of Business Administration in Karvina
Summer 2009
Extent and Intensity
0/3/0. 2 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
Mgr. Ing. Pavel Brunda (seminar tutor)
PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D. (seminar tutor)
PhDr. Krystyna Heinz (seminar tutor)
Mgr. Jana Hejtmánková, Ph.D. (seminar tutor)
Mgr. Emil Horký, PhD. (seminar tutor)
Mgr. Marcela Neničková (seminar tutor)
Mgr. Gnima Marie-Chantal N´Gbaramou (seminar tutor)
Mgr. Hedvika Suchoňová, Ph.D. (seminar tutor)
Mgr. Zdeňka Vojtáková (seminar tutor)
Guaranteed by
Mgr. Jana Hejtmánková, Ph.D.
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Course objectives (in Czech)
Předmět vychází z úrovně intermediate anglického odborného jazyka zaměřeného hlavně na sféru ekonomie a obchodu a navazuje v dané odbornosti na úrovni upper-intermediate. Studenti prohloubí a upevní své dosavadní znalosti, a to hlavně v oblasti obchodní komunikace, ale i v oblasti písemných projevů či administrativních záležitostí. Po úspěšném složení předmětu bude student schopen pokračovat v přípravě odborných částí zaměřených na ekonomii, management, marketing a finance. Seznámit studenty se způsoby tvoření a obohacování slovní zásoby. Vést studenty k uvědomělému a cílevědomému používání jazyka v komunikaci jak z hlediska plynulosti, tak gramatické přesnosti.
Syllabus (in Czech)
  • 1. How much is enough?
    Expressing quantity, Time clauses
    Explaining statistics, Giving presentations
    2. Education
    Passives review, have / get sth done
    Giving and getting explanations, Clarifying and paraphrasing, Explaining stages in a process, Interviews
    3. Getting it right
    Conditionals review
    Apologising, Meetings
    4. Food and hospitality
    Permission, possibility, necessity, obligation in present and past
    Invitations and arrangements, Offers, requests and suggestions, Hospitality
    5. Looking ahead
    Future Continuous, Future Perfect, and will
    Concluding a conversation, Thanking, Wishing someone well, Discussing ethical issues
Literature
    required literature
  • WALLWORK, A. International Express Upper-Intermediate. Students' Book. Oxford University Press, 2001. ISBN 0-19-457425-3. info
  • WALLWORK, A. International Express Upper-Intermediate. Workbook. Oxford University Press, 2001. ISBN 0-19-457426-1. info
    recommended literature
  • CROWTHER, J. Business Roles 2. Cambridge University Press, 1999. ISBN 0- 521-648491. info
  • EVANS, D. Decisionmaker. Cambridge University Press, 1997. ISBN 0-19- 470226-X. info
  • MURPHY, R. Grammar in Use. Cambridge University Press, 1996. ISBN 0-521- 43681-8. info
  • THOMAS, A. J., MARTINET, A. V. A Practical English Grammar, Exercises 1,2. Oxford University Press, 1992. ISBN 0-19-431350-6. info
  • Password. Anglický výkladový slovník s českými ekvivalenty. Praha: Mladá fronta, 1991. ISBN 80-204-0288-8. info
Language of instruction
Czech
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
The course is also listed under the following terms Summer 2008, Winter 2008.
  • Enrolment Statistics (recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/summer2009/KCJK004