HOT004 Mezinárodní hotel

Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
zima 2007
Rozsah
3/0/0. 5 kr. Ukončení: zk.
Vyučující
Ing. Miroslava Kostková, Ph.D. (přednášející)
Ing. Jiří Poláček (přednášející)
Ing. Pavlína Sonnková (přednášející)
Ing. Pavlína Šmachová (přednášející)
Anna Wenzelová (přednášející)
Garance
Ing. Miroslava Kostková, Ph.D.
Katedra cestovního ruchu a volnočasových aktivit – Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
Mateřské obory/plány
Osnova
  • Cílem předmětu je připravit posluchače pro manažerskou práci v mezinárodním hotelovém průmyslu. Seznámit posluchače s procesem plánování, rozhodování, organizování, komunikování, motivování, kontroly a užití všech zdrojů hotelu ke stanovení a dosažení cílů hotelu. Dále prohloubení znalostí progresivní technologie a metod v podmínkách hotelových řetězců, znalostí filozofie v prodeji a marketingu uplatňovaném v mezinárodním hotelovém a restauračním provozu. Cílem je rovněž vybavit posluchače odbornými znalostmi z oblasti klasifikace ubytovacích a stravovacích zařízení v zahraničí.
    1. Současnost a perspektivy moderního hotelového průmyslu
    2. Klasifikace ubytovacích zařízení v zahraničí
    3. Charakteristika a fungování hotelových skupin/řetězců
    4. Mezinárodní rezervační systém
    5. Nadstandardní znaky mezinárodních hotelů
    6. Regionální zvyklosti uplatňované v hotelnictví
    7. Tvoření "package" ubytovacích a stravovacích služeb
    8. Banketní činnost na mezinárodní úrovni
    9. Zajištění cateringových služeb pro mezinárodní společenské akce
    10. Cílové trhy a jejich segmentace
    11. Public Relations, reklama a tvorba hotelového prospektu
    12. Hotelový kodex
Literatura
    povinná literatura
  • SMETANA, F., MAREŠOVÁ, E. Ekonomika. Praha: Forturna, 2000. ISBN 80-7168-730-8. info
  • Národní federace hotelů a restaurací České republiky:. Food a Beverage. Praha: HRMC, 1999. info
  • Národní federace hotelů a restaurací České republiky:. Management na konci 90. let. Praha: HRMC, 1998. info
  • ČERNÝ, J., KRUPIČKA,J. Moderní hotel. Úvaly: Ratio, 1998. ISBN 80-86351-07-6. info
  • BERÁNEK, J., KOLEK, P. Řízení hotelového provozu. Praha: Grada, 1996. ISBN 80-7169-400-2. info
Informace učitele
Zpracování projektu k zajištění mezinárodní konference včetně organizace doprovodných služeb, předmět je ukončen písemnou zkouškou.
Další komentáře
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Předmět je zařazen také v obdobích zima 1990, léto 1991, zima 1991, léto 1992, zima 1992, léto 1993, zima 1993, léto 1994, zima 1994, léto 1995, zima 1995, léto 1996, zima 1996, léto 1997, zima 1997, léto 1998, zima 1998, léto 1999, zima 1999, léto 2000, zima 2000, léto 2001, zima 2001, léto 2002, zima 2002, léto 2003, zima 2003, léto 2004, zima 2004, léto 2005, zima 2005, léto 2006, zima 2006, léto 2007.
  • Statistika zápisu (nejnovější)
  • Permalink: https://is.slu.cz/predmet/opf/zima2007/HOT004