HOT016 Gastronomy 3 - Special Food Production

School of Business Administration in Karvina
Winter 2007
Extent and Intensity
1/2/0. 5 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
Teacher(s)
Ing. Miroslava Kostková, Ph.D. (lecturer)
Ing. Pavlína Šmachová (lecturer)
Pavel Šoučík (lecturer)
Ing. Miroslava Kostková, Ph.D. (seminar tutor)
Ing. Pavlína Šmachová (seminar tutor)
Pavel Šoučík (seminar tutor)
Guaranteed by
Ing. Miroslava Kostková, Ph.D.
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Syllabus (in Czech)
  • Posluchač získává teoretické znalosti a praktické dovednosti v oblasti přípravy složitých a netradičních jídel, v kalkulacích nových výrobků, v organizaci práce, dokončování jídel před hostem. Získá dovednosti v organizaci větších společenských akcí s náročným servisem. Umí pracovat s kolektivem, řídit pracovní tým, je schopen organizační, personálně i finančně zabezpečit konání rozsáhlé společenské akce.
    1. Vyšší forma složité obsluhy
    2. Příprava na provoz s vyšší formou složité obsluhy
    3. Komerce - servis vyšší formou složité obsluhy- studené předkrmy
    4. Komerce - servis vyšší formou složité obsluhy - polévky a teplé předkrmy
    5. Komerce - servis vyšší formou složité obsluhy - hlavní chody
    6. Komerce - servis vyšší formou složité obsluhy - hlavní chody
    7. Komerce - servis vyšší formou složité obsluhy - deserty
    8. Komerce - servis vyšší formou složité obsluhy - deserty
    9. Slavnostní společenské akce - příprava banketu
    10. Slavnostní společenské akce - příprava rautu a recepce
    11. Slavnostní společenské akce - příprava číše vína, koktejlu, plesu
    12. Slavnostní společenské akce - příprava garden party, pikniku
Literature
    required literature
  • ŠPAČEK, L. Velká kniha etikety. Mladá Fronta, 2005. ISBN 80-204-1333-2. info
  • SALAČ, S. Stolničení. Praha: Fortuna, 1996. ISBN 80-7168-333-7. info
  • SMÉKAL, V. Lexikon společenského chování. 1995. ISBN 80-85623-38-2. info
  • SRKALA, A., ČERNÝ, J. Moderní obsluha. Praha: Merkur, 1993. ISBN 80-7032-961-0. info
Language of instruction
Czech
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
The course is also listed under the following terms Winter 1990, Summer 1991, Winter 1991, Summer 1992, Winter 1992, Summer 1993, Winter 1993, Summer 1994, Winter 1994, Summer 1995, Winter 1995, Summer 1996, Winter 1996, Summer 1997, Winter 1997, Summer 1998, Winter 1998, Summer 1999, Winter 1999, Summer 2000, Winter 2000, Summer 2001, Winter 2001, Summer 2002, Winter 2002, Summer 2003, Winter 2003, Summer 2004, Winter 2004, Summer 2005, Winter 2005, Summer 2006, Winter 2006, Summer 2007, Summer 2008.
  • Enrolment Statistics (Winter 2007, recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/winter2007/HOT016