OPF:KCJ303 Language 1 (French) Part 3 - Course Information
KCJ303 Language 1 (French) Part 3
School of Business Administration in KarvinaWinter 2007
- Extent and Intensity
- 0/3/0. 2 credit(s). Type of Completion: z (credit).
- Teacher(s)
- PhDr. Věra Lánská, Ph.D. (seminar tutor)
- Guaranteed by
- PhDr. Věra Lánská, Ph.D.
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina - Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Banking (programme OPF, B_HOSPOL)
- Banking (programme OPF, M_HOSPOL)
- Economy of Tourism (programme OPF, B_EKOMAN)
- Economy of Enterprise in Trade and Services (programme OPF, M_EKOMAN) (2)
- European Union (programme OPF, M_HOSPOL) (2)
- Finance (programme OPF, M_HOSPOL) (2)
- Corporate Finance (programme OPF, M_EKOMAN)
- Hotel Industry (programme OPF, B6503GAHOT)
- Informatics of Economy (programme OPF, M_SYSINF)
- Managerial Informatics (programme OPF, M_SYSINF) (2)
- Marketing and Management (programme OPF, M_EKOMAN) (2)
- Social Management (programme OPF, B_HOSPOL)
- Social Management (programme OPF, M_HOSPOL)
- Public Economy and Administration (programme OPF, M_HOSPOL)
- Course objectives (in Czech)
- Prohloubení slovní zásoby v oblasti cestovního ruchu, procvičování gramatických struktur užívaných v této oblasti a nacvičování poslechu. Důraz je kladen na mluvený i písemný projev v cestovním ruchu Francie a frankofonních zemích se zvláštním zřetelem na reálie těchto zemí.
- Syllabus (in Czech)
- Struktura výkladu:
1. Doprava
2. Hotely
3. Restaurace
Obsah předmětu:
1. Doprava
Doprava železniční, letecká, námořní, rezervace a prodej jízdenek a
letenek, jízdní řády, jednání s klientem ústně, telefonicky, písemně.
2. Hotely
Rezervace a způsoby placení hotelu (šekem, platební kartou), služby
a informace o hotelu, jednání s klientm ústně, telefonicky, písemně.
3. Restaurace
Možnosti společenského stravování ve Francii, objednávky jídel a
nápojů, francouzská tradiční kuchyně, jednání s klientem ústně,
telefonicky, písemně.
V rámci výuky předmětu a k jeho prezentaci jsou využívána elektronická média. Posluchači mohou pracovat s texty Evropské unie na internetu a rovněž mají možnost využívat slovníky na internetu: http://slovnik.najdi.to nebo www.translator.cz.
- Struktura výkladu:
- Literature
- required literature
- CHIARI, O. CH. Les métiers du tourisme. Paris: HACHETTE, 1991. ISBN 2-01-017709-6. info
- SIDWELL, D. Voici La France. Paris: Hachette F.L.E., 1991. ISBN 0-905703-96-0. info
- recommended literature
- DANY, M. Le français des employés. Paris: Hachette, 1986. ISBN 2-01-017057-1. info
- Language of instruction
- Czech
- Further comments (probably available only in Czech)
- The course can also be completed outside the examination period.
- Enrolment Statistics (recent)
- Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/winter2007/KCJ303