OPF:KCJKPF24 Francouzština 2 - část 4. - Informace o předmětu
KCJKPF24 Francouzština 2 - část 4.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karvinézima 2008
- Rozsah
- 0/3/0. 3 kr. Ukončení: zk.
- Vyučující
- PhDr. Věra Lánská, Ph.D. (cvičící)
- Garance
- PhDr. Věra Lánská, Ph.D.
Katedra cestovního ruchu a volnočasových aktivit – Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné - Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Ekonomika cestovního ruchu (program OPF, B_EKOMAN)
- Evropská integrace (program OPF, B_HOSPOL)
- Hotelnictví (program OPF, B6503GAHOT)
- Marketing and Management (program OPF, B_EKOMAN)
- Cíle předmětu
- Úroveň - A 2.2 mírně pokročilí Prohloubení slovní zásoby v oblasti cestovního ruchu, procvičování gramatických struktur užívaných v této oblasti a nacvičování poslechu. Důraz je kladen na mluvený i písemný projev v cestovním ruchu Francie a frankofonních zemích se zvláštním zřetelem na reálie těchto zemí.
- Osnova
- 1. I. Transports
2. II. Transports
3. III. Transports
4. I. Hôtels
5. II. Hôtels
6. III. Hôtels
7. I. Restaurants
8. II. Restaurants
9. III. Restaurants
10. I. La cuisine française
11. II. La cuisine française
12. III. La cuisine française
13. Skupinová práce v počítačové učebně (vyhledávání informací probraných témat)
1. I. Transports
Paris-Lyon en T.G.V.
Se renseigner sur les horaires, les prix, les lieux de départ des trains, des avions, des bateaux.
2. II. Transports
Se renseigner sur la disponibilité de places des trains, des avions, des bateaux.
3. III. Transports
Se renseigner sur le conditions particuli?res et les exigences des clients de transports.
4. I. Hôtels
Faire des réservations de chambre d´hôtel, accueillir les clients et se mettre eur service.
5. II. Hôtels
Informer les clients sur l´hôtel et son environnement, faire des dialogues en face ? face.
6. III. Hôtels
Faire payer ses services, comprendre et écrire des lettres, remplir les des fiches, faire des devis et des factures.
7. I. Restaurants
Prendre les commandes des clients français, les informer et les conseiller sur les mets et les vins, donner et comprendre une recette.
8. II. Restaurants
Faire des dialogues avec des coll?gues, en face ? face, avec des clients en face ? face, plus rarement par téléphone.
9. Restaurants
Lire des menus, des recettes, des lettres.
10. I. La cuisine française
Comprendre les recettes écrites.
11. II. La cuisine française
Des mots et expressions pour parler de cuisine.
12. III. La cuisine française
Spécialités Basquaises, Corses.
13. Skupinová práce v počítačové učebně (vyhledávání informací probraných témat)
- 1. I. Transports
- Literatura
- povinná literatura
- CHIARI, O. CH. Les métiers du tourisme. Paris: HACHETTE, 1991. ISBN 2-01-017709-6. info
- Vyučovací jazyk
- Francouzština
- Informace učitele
- Předmět je ukončen zkouškou. V průběhu semestru mají posluchači možnost získat až 100 bodů jako maximum, přičemž k získání zkoušky musí obdržet alespoň 60 bodů. Studenti, kteří danou část jazyka opakují, nemají povinnou 70% docházku.
Student si může zapsat část 4., má-li splněny části 1., 2. a 3., případně studuje-li současně části 3. a 4. - Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
- Statistika zápisu (zima 2008, nejnovější)
- Permalink: https://is.slu.cz/predmet/opf/zima2008/KCJKPF24