KCJKPF24 Francouzština 2 - část 4.

Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
zima 2008
Rozsah
0/3/0. 3 kr. Ukončení: zk.
Vyučující
PhDr. Věra Lánská, Ph.D. (cvičící)
Garance
PhDr. Věra Lánská, Ph.D.
Katedra cestovního ruchu a volnočasových aktivit – Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
Mateřské obory/plány
Cíle předmětu
Úroveň - A 2.2 mírně pokročilí Prohloubení slovní zásoby v oblasti cestovního ruchu, procvičování gramatických struktur užívaných v této oblasti a nacvičování poslechu. Důraz je kladen na mluvený i písemný projev v cestovním ruchu Francie a frankofonních zemích se zvláštním zřetelem na reálie těchto zemí.
Osnova
  • 1. I. Transports
    2. II. Transports
    3. III. Transports
    4. I. Hôtels
    5. II. Hôtels
    6. III. Hôtels
    7. I. Restaurants
    8. II. Restaurants
    9. III. Restaurants
    10. I. La cuisine française
    11. II. La cuisine française
    12. III. La cuisine française
    13. Skupinová práce v počítačové učebně (vyhledávání informací probraných témat)

    1. I. Transports
    Paris-Lyon en T.G.V.
    Se renseigner sur les horaires, les prix, les lieux de départ des trains, des avions, des bateaux.
    2. II. Transports
    Se renseigner sur la disponibilité de places des trains, des avions, des bateaux.
    3. III. Transports
    Se renseigner sur le conditions particuli?res et les exigences des clients de transports.
    4. I. Hôtels
    Faire des réservations de chambre d´hôtel, accueillir les clients et se mettre eur service.
    5. II. Hôtels
    Informer les clients sur l´hôtel et son environnement, faire des dialogues en face ? face.
    6. III. Hôtels
    Faire payer ses services, comprendre et écrire des lettres, remplir les des fiches, faire des devis et des factures.
    7. I. Restaurants
    Prendre les commandes des clients français, les informer et les conseiller sur les mets et les vins, donner et comprendre une recette.
    8. II. Restaurants
    Faire des dialogues avec des coll?gues, en face ? face, avec des clients en face ? face, plus rarement par téléphone.
    9. Restaurants
    Lire des menus, des recettes, des lettres.
    10. I. La cuisine française
    Comprendre les recettes écrites.
    11. II. La cuisine française
    Des mots et expressions pour parler de cuisine.
    12. III. La cuisine française
    Spécialités Basquaises, Corses.
    13. Skupinová práce v počítačové učebně (vyhledávání informací probraných témat)
Literatura
    povinná literatura
  • CHIARI, O. CH. Les métiers du tourisme. Paris: HACHETTE, 1991. ISBN 2-01-017709-6. info
Vyučovací jazyk
Francouzština
Informace učitele
Předmět je ukončen zkouškou. V průběhu semestru mají posluchači možnost získat až 100 bodů jako maximum, přičemž k získání zkoušky musí obdržet alespoň 60 bodů. Studenti, kteří danou část jazyka opakují, nemají povinnou 70% docházku.
Student si může zapsat část 4., má-li splněny části 1., 2. a 3., případně studuje-li současně části 3. a 4.
Další komentáře
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Předmět je zařazen také v obdobích léto 2009, zima 2009, léto 2010, zima 2010, léto 2011, zima 2011, léto 2012, zima 2012, léto 2013, zima 2013, léto 2014.