KCR016 Gastronomie 3 - speciální produkce

Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
zima 2009
Rozsah
1/2/0. 5 kr. Ukončení: zk.
Vyučující
Ing. Miroslava Kostková, Ph.D. (přednášející)
Ing. Pavlína Šmachová (přednášející)
Pavel Šoučík (přednášející)
Ing. Miroslava Kostková, Ph.D. (cvičící)
Ing. Pavlína Šmachová (cvičící)
Pavel Šoučík (cvičící)
Garance
Ing. Miroslava Kostková, Ph.D.
Katedra cestovního ruchu a volnočasových aktivit – Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
Mateřské obory/plány
Cíle předmětu
Posluchač získává teoretické znalosti a praktické dovednosti v oblasti přípravy složitých a netradičních jídel, v kalkulacích nových výrobků, v organizaci práce, dokončování jídel před hostem. Získá dovednosti v organizaci větších společenských akcí s náročným servisem. Umí pracovat s kolektivem, řídit pracovní tým, je schopen organizační, personálně i finančně zabezpečit konání rozsáhlé společenské akce.
Osnova

  • 1. Vyšší forma složité obsluhy
    2. Příprava na provoz s vyšší formou složité obsluhy
    3. Komerce - servis vyšší formou složité obsluhy- studené předkrmy
    4. Komerce - servis vyšší formou složité obsluhy - polévky a teplé předkrmy
    5. Komerce - servis vyšší formou složité obsluhy - hlavní chody
    6. Komerce - servis vyšší formou složité obsluhy - hlavní chody
    7. Komerce - servis vyšší formou složité obsluhy - deserty
    8. Komerce - servis vyšší formou složité obsluhy - deserty
    9. Slavnostní společenské akce - příprava banketu
    10. Slavnostní společenské akce - příprava rautu a recepce
    11. Slavnostní společenské akce - příprava číše vína, koktejlu, plesu
    12. Slavnostní společenské akce - příprava garden party, pikniku
Literatura
    povinná literatura
  • ŠPAČEK, L. Velká kniha etikety. Mladá Fronta, 2005. ISBN 80-204-1333-2. info
  • SALAČ, S. Stolničení. Praha: Fortuna, 1996. ISBN 80-7168-333-7. info
  • SMÉKAL, V. Lexikon společenského chování. 1995. ISBN 80-85623-38-2. info
  • SRKALA, A., ČERNÝ, J. Moderní obsluha. Praha: Merkur, 1993. ISBN 80-7032-961-0. info
Informace učitele
Zpracování seminární práce "Příprava společenské akce", která bude zahrnovat přípravu akce včetně přípravy dokumentace (jednání se zákazníkem, objednávka, dokumentace akce, kalkulace).
Další komentáře
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Předmět je zařazen také v obdobích zima 2008, léto 2009, léto 2010.