KCRCGAP Gastronomy 3 - Special Food Production

School of Business Administration in Karvina
Winter 2009
Extent and Intensity
8/0/0. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
Mgr. Gabriela Bordácsová (seminar tutor)
Ing. Pavlína Šmachová (seminar tutor)
Guaranteed by
Ing. Miroslava Kostková, Ph.D.
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina
Course Enrolment Limitations
The course is offered to students of any study field.
Course objectives (in Czech)
Cílem předmětu je rozšířit teoretické znalosti i praktické dovednosti v oblasti složité obsluhy, organizace a realizace slavnostních hostin a společenských příležitostí komerčních provozů. Posluchač získá teoretické znalosti a praktické dovednosti v oblasti servisu speciálních chodů, v organizaci práce, dokončování pokrmů před hostem. Získá dovednosti v organizaci slavnostních hostin a společensko-gastronomických akcí.
Syllabus (in Czech)

  • 1. Současné gastronomické trendy
    2. Formy složité obsluhy
    3. Vyšší forma složité obsluhy - servis aperitivů
    4. Vyšší forma složité obsluhy - hors d'oeuvr, servis studených předkrmů
    5. Vyšší forma složité obsluhy - servis polévek a teplých předkrmů
    6. Vyšší forma složité obsluhy - servis hlavních chodů - 1. část
    7. Vyšší forma složité obsluhy - servis hlavních chodů - 2. část
    8. Vyšší forma složité obsluhy - servis desertů
    9. Slavnostní společenské akce - příprava a organizace banketu
    10. Slavnostní společenské akce - příprava a organizace rautu a recepce
    11. Slavnostní společenské akce - příprava a organizace velkých společenských akcí
    12. Slavnostní společenské akce - příprava a organizace malých společenských akcí - 1. část
    13. Slavnostní společenské akce - příprava a organizace malých společenských akcí - 2. část
Literature
    required literature
  • ASČR. Sommelier, povolání budoucnosti. Praha: Triangl, 2001. ISBN 80-903079-1-6. info
  • MIKŠOVIC, A. Bar provoz a produkt. Olomouc: Sdružení PDN, 1999. ISBN 80-238-3789-3. info
  • VÍTKOVÁ, M. Kultura stolování. Hradec Králové: Univerzita Hradec Králové, 1999. ISBN 80-7041-579-7. info
  • SALAČ, G. Moderní obsluha. Praha: Fortuna, 1999. ISBN 80-7032-961-0. info
  • JEČNÁ, D. Společenské chování. Praha: Grada, 1999. info
  • SALAČ, S. Stolničení. Praha: Fortuna, 1996. ISBN 80-7168-333-7. info
  • SMÉKAL, V. Lexikon společenského chování. 1995. ISBN 80-85623-38-2. info
  • SRKALA, A., ČERNÝ, J. Moderní obsluha. Praha: Merkur, 1993. ISBN 80-7032-961-0. info
    recommended literature
  • ŠPAČEK, L. Velká kniha etikety. Mladá Fronta, 2005. ISBN 80-204-1333-2. info
  • ŠEVČÍK, L., DVOŘÁK, I. Sommelierství - umění podávat víno. Praha: Grada Publishing, 2002. ISBN 80-247-0188-X. info
  • KELBLOVÁ, M. Encyklopedie nápojů. Praha: Grada, 1996. info
  • BRÁZDOVÁ, D. Zásady společenského chování. Praha, ROAD, 1991. ISBN 80-85385-09-0. info
Language of instruction
Czech
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.

  • Enrolment Statistics (recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/winter2009/KCRCGAP