Informační systém SU
RAMÍK, Jaroslav a Filip TOŠENOVSKÝ. Rozhodovací analýza pro manažery: moderní metody rozhodování. Karviná: Slezská univerzita v Opavě, Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné, 2013. ISBN 978-80-7248-843-8.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Rozhodovací analýza pro manažery: moderní metody rozhodování
Autoři RAMÍK, Jaroslav a Filip TOŠENOVSKÝ.
Vydání Karviná, 2013.
Nakladatel Slezská univerzita v Opavě, Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Další údaje
Typ výsledku Učebnice
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW Výsledek v databázi "Databáze výstupů projektů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost"
Organizační jednotka Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
ISBN 978-80-7248-843-8
Klíčová slova česky vícekriteriální rozhodování; analytický hierarchický proces; párové porovnání; pravděpodobnostní přístupy; fuzzy přístupy vícekriteriálního hodnocení
Návaznosti CZ.1.07/2.2.00/28.0017, projekt VaV.
Změnil Změnil: Ing. Robert Kempný, učo 19500. Změněno: 23. 2. 2024 14:58.
Anotace

Studijní opora představuje inovovanou studijní oporu předmětu Rozhodovací analýza pro manažéry určenému studentům navazujícího magisterského studia, kteří již absolvovali základní kurzy managementu, marketingu, matematiky, informatiky, případně operačního výzkumu. Stručná obsahová náplň jednotlivých tematických okruhů je následující: metody modelování preferencí mezi kritérii a variantami, preferenční relace v hodnocení variant, metody s nominální a ordinální informací o kritériích. Metody s kardinální informací o kritériích, metody párového porovnání, analytický hierarchický proces (AHP), metody založené na prazích citlivosti, vícekriteriální metody hodnocení za rizika – pravděpodobnostní přístupy, vícekriteriální metody hodnocení za neurčitosti, fuzzy přístupy vícekriteriálního hodnocení, metody skupinového vícekriteriálního hodnocení.

Zobrazeno: 26. 4. 2024 15:21