Detailed Information on Publication Record
2017
Gastronomické a ubytovací služby pro klienty se specifickými potřebami v Moravskoslezském kraji
ZORKOVÁ, Dagmar, Jana STUCHLÍKOVÁ and Pavol PLESNÍKBasic information
Original name
Gastronomické a ubytovací služby pro klienty se specifickými potřebami v Moravskoslezském kraji
Name in Czech
Gastronomické a ubytovací služby pro klienty se specifickými potřebami v Moravskoslezském kraji
Name (in English)
Gastronomy and accommodation services for clients with specific needs in the Moravian-Silesian Region
Authors
ZORKOVÁ, Dagmar (203 Czech Republic, belonging to the institution), Jana STUCHLÍKOVÁ (203 Czech Republic, belonging to the institution) and Pavol PLESNÍK (203 Czech Republic, belonging to the institution)
Edition
1. vyd. Opava, Gastronomie a cestovní ruch, p. 141-176, 36 pp. 2017
Publisher
Slezská univerzita v Opavě
Other information
Language
Czech
Type of outcome
Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Field of Study
50901 Other social sciences
Country of publisher
Czech Republic
Confidentiality degree
není předmětem státního či obchodního tajemství
Publication form
printed version "print"
RIV identification code
RIV/47813059:19240/17:A0000177
Organization unit
Faculty of Philosophy and Science in Opava
ISBN
978-80-7510-240-9
Keywords (in Czech)
gastronomie; ubytování; služby; klienti se specifickými potřebami; přístupnost; výzkum
Keywords in English
gastronomy; accommodation; services; clients with specific needs; accessibility; research
Tags
International impact, Reviewed
Změněno: 13/4/2022 13:49, Ing. Milena Botlíková, Ph.D.
V originále
Příspěvek se zabývá problematikou přístupnosti pro klienty se specifickými potřebami, a to primárně v gastronomických a ubytovacích zařízeních v Moravskoslezském kraji. Teoretická část obsahuje přehled organizací působících v oblasti bezbariérovosti a poukazuje na specifika rozhodovacího procesu klientů. Analytická část prezentuje výsledky výzkumu, jehož cílem byla deskripce názorů poskytovatelů služeb na problematiku přístupnosti.
In English
The paper deals with accessibility for clients with specific needs, mainly in gastronomic and accommodation facilities in the Moravian-Silesian Region. The theoretical part contains an overview of organizations that are active in the area of barrier-free field and points out the specifics of the decision-making process of clients. The analytical part introduces the results of the research aimed on accessibility issues from the view of its service providers.