C 2017

Gastronomické a ubytovací služby pro klienty se specifickými potřebami v Moravskoslezském kraji

ZORKOVÁ, Dagmar, Jana STUCHLÍKOVÁ and Pavol PLESNÍK

Basic information

Original name

Gastronomické a ubytovací služby pro klienty se specifickými potřebami v Moravskoslezském kraji

Name in Czech

Gastronomické a ubytovací služby pro klienty se specifickými potřebami v Moravskoslezském kraji

Name (in English)

Gastronomy and accommodation services for clients with specific needs in the Moravian-Silesian Region

Authors

ZORKOVÁ, Dagmar (203 Czech Republic, belonging to the institution), Jana STUCHLÍKOVÁ (203 Czech Republic, belonging to the institution) and Pavol PLESNÍK (203 Czech Republic, belonging to the institution)

Edition

1. vyd. Opava, Gastronomie a cestovní ruch, p. 141-176, 36 pp. 2017

Publisher

Slezská univerzita v Opavě

Other information

Language

Czech

Type of outcome

Kapitola resp. kapitoly v odborné knize

Field of Study

50901 Other social sciences

Country of publisher

Czech Republic

Confidentiality degree

není předmětem státního či obchodního tajemství

Publication form

printed version "print"

RIV identification code

RIV/47813059:19240/17:A0000177

Organization unit

Faculty of Philosophy and Science in Opava

ISBN

978-80-7510-240-9

Keywords (in Czech)

gastronomie; ubytování; služby; klienti se specifickými potřebami; přístupnost; výzkum

Keywords in English

gastronomy; accommodation; services; clients with specific needs; accessibility; research

Tags

International impact, Reviewed
Změněno: 13/4/2022 13:49, Ing. Milena Botlíková, Ph.D.

Abstract

V originále

Příspěvek se zabývá problematikou přístupnosti pro klienty se specifickými potřebami, a to primárně v gastronomických a ubytovacích zařízeních v Moravskoslezském kraji. Teoretická část obsahuje přehled organizací působících v oblasti bezbariérovosti a poukazuje na specifika rozhodovacího procesu klientů. Analytická část prezentuje výsledky výzkumu, jehož cílem byla deskripce názorů poskytovatelů služeb na problematiku přístupnosti.

In English

The paper deals with accessibility for clients with specific needs, mainly in gastronomic and accommodation facilities in the Moravian-Silesian Region. The theoretical part contains an overview of organizations that are active in the area of barrier-free field and points out the specifics of the decision-making process of clients. The analytical part introduces the results of the research aimed on accessibility issues from the view of its service providers.