ZORKOVÁ, Dagmar, Jana STUCHLÍKOVÁ and Pavol PLESNÍK. Gastronomické a ubytovací služby pro klienty se specifickými potřebami v Moravskoslezském kraji (Gastronomy and accommodation services for clients with specific needs in the Moravian-Silesian Region). In Doc. RNDr. Jiří Vaníček, CSc. Gastronomie a cestovní ruch. 1st ed. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2017, p. 141-176. ISBN 978-80-7510-240-9.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Gastronomické a ubytovací služby pro klienty se specifickými potřebami v Moravskoslezském kraji
Name in Czech Gastronomické a ubytovací služby pro klienty se specifickými potřebami v Moravskoslezském kraji
Name (in English) Gastronomy and accommodation services for clients with specific needs in the Moravian-Silesian Region
Authors ZORKOVÁ, Dagmar (203 Czech Republic, belonging to the institution), Jana STUCHLÍKOVÁ (203 Czech Republic, belonging to the institution) and Pavol PLESNÍK (203 Czech Republic, belonging to the institution).
Edition 1. vyd. Opava, Gastronomie a cestovní ruch, p. 141-176, 36 pp. 2017.
Publisher Slezská univerzita v Opavě
Other information
Original language Czech
Type of outcome Chapter(s) of a specialized book
Field of Study 50901 Other social sciences
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
Publication form printed version "print"
RIV identification code RIV/47813059:19240/17:A0000177
Organization unit Faculty of Philosophy and Science in Opava
ISBN 978-80-7510-240-9
Keywords (in Czech) gastronomie; ubytování; služby; klienti se specifickými potřebami; přístupnost; výzkum
Keywords in English gastronomy; accommodation; services; clients with specific needs; accessibility; research
Tags International impact, Reviewed
Changed by Changed by: Ing. Milena Botlíková, Ph.D., učo 21108. Changed: 13/4/2022 13:49.
Abstract
Příspěvek se zabývá problematikou přístupnosti pro klienty se specifickými potřebami, a to primárně v gastronomických a ubytovacích zařízeních v Moravskoslezském kraji. Teoretická část obsahuje přehled organizací působících v oblasti bezbariérovosti a poukazuje na specifika rozhodovacího procesu klientů. Analytická část prezentuje výsledky výzkumu, jehož cílem byla deskripce názorů poskytovatelů služeb na problematiku přístupnosti.
Abstract (in English)
The paper deals with accessibility for clients with specific needs, mainly in gastronomic and accommodation facilities in the Moravian-Silesian Region. The theoretical part contains an overview of organizations that are active in the area of barrier-free field and points out the specifics of the decision-making process of clients. The analytical part introduces the results of the research aimed on accessibility issues from the view of its service providers.
PrintDisplayed: 17/5/2024 01:00