2017
			
	    
	
	
    Gastronomické a ubytovací služby pro klienty se specifickými potřebami v Moravskoslezském kraji
ZORKOVÁ, Dagmar; Jana STUCHLÍKOVÁ and Pavol PLESNÍKBasic information
Original name
Gastronomické a ubytovací služby pro klienty se specifickými potřebami v Moravskoslezském kraji
	Name in Czech
Gastronomické a ubytovací služby pro klienty se specifickými potřebami v Moravskoslezském kraji
	Name (in English)
Gastronomy and accommodation services for clients with specific needs in the Moravian-Silesian Region
		Authors
ZORKOVÁ, Dagmar (203 Czech Republic, belonging to the institution); Jana STUCHLÍKOVÁ (203 Czech Republic, belonging to the institution) and Pavol PLESNÍK (203 Czech Republic, belonging to the institution)
			Edition
 1. vyd. Opava, Gastronomie a cestovní ruch, p. 141-176, 36 pp. 2017
			Publisher
Slezská univerzita v Opavě
		Other information
Language
Czech
		Type of outcome
Chapter(s) of a specialized book
		Field of Study
50901 Other social sciences
		Country of publisher
Czech Republic
		Confidentiality degree
is not subject to a state or trade secret
		Publication form
printed version "print"
		RIV identification code
RIV/47813059:19240/17:A0000177
		Organization unit
Faculty of Philosophy and Science in Opava
			ISBN
978-80-7510-240-9
		Keywords (in Czech)
gastronomie; ubytování; služby; klienti se specifickými potřebami; přístupnost; výzkum
		Keywords in English
gastronomy; accommodation; services; clients with specific needs; accessibility; research
		Tags
International impact, Reviewed
		
				
				Changed: 13/4/2022 13:49, Ing. Milena Botlíková, Ph.D.
				
		In the original language
Příspěvek se zabývá problematikou přístupnosti pro klienty se specifickými potřebami, a to primárně v gastronomických a ubytovacích zařízeních v Moravskoslezském kraji. Teoretická část obsahuje přehled organizací působících v oblasti bezbariérovosti a poukazuje na specifika rozhodovacího procesu klientů. Analytická část prezentuje výsledky výzkumu, jehož cílem byla deskripce názorů poskytovatelů služeb na problematiku přístupnosti.
				In English
The paper deals with accessibility for clients with specific needs, mainly in gastronomic and accommodation facilities in the Moravian-Silesian Region. The theoretical part contains an overview of organizations that are active in the area of barrier-free field and points out the specifics of the decision-making process of clients. The analytical part introduces the results of the research aimed on accessibility issues from the view of its service providers.