W
2016
Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage Festive events – Wedding and wedding festivities, traditions, customs and habits; Traditional Wedding Menu.
DLUHOŠOVÁ, Radmila and Alexandr BURDA
Basic information
Original name
Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage Festive events – Wedding and wedding festivities, traditions, customs and habits; Traditional Wedding Menu.
Name in Czech
Udržení kulinární kultury – zachování kulinárního dědictví Svatba a svatební festivity, tradice, zvyky a obyčeje; tradiční svatební menu
Authors
DLUHOŠOVÁ, Radmila (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution) and Alexandr BURDA (203 Czech Republic, belonging to the institution)
Other information
Type of outcome
Uspořádání workshopu
Field of Study
50901 Other social sciences
Country of publisher
Czech Republic
Confidentiality degree
není předmětem státního či obchodního tajemství
RIV identification code
RIV/47813059:19240/16:A0000207
Organization unit
Faculty of Philosophy and Science in Opava
Keywords (in Czech)
Kulinární kultura; kulinární dědictví; národní identita; edukace; prezentace; tradice; zvyky; tradiční menu
Keywords in English
Culinary culture; culinary heritage; national identities; education; presentation; traditions; customs; traditional menu
Tags
International impact
V originále
Culinary culture that reflects the elements of national and cultural identity is threatened in the natural environment by the influence of globalisation and cultural transfer resulting from the modern lifestyle. The aim of the project is research, presentation and education of the values of historical national, regional and local culinary heritage of participating countries and sharing of good practice.
In Czech
Kulinární kultura odrážející prvky národní a kulturní identity je v přirozeném prostředí ohrožena zánikem vlivem globalizace a kulturního transferu vyvolaného moderním životním stylem. Cílem projektu je výzkum, prezentace a edukace hodnot historického národního, regionálního a lokálního kulinárního dědictví účastnických zemí a sdílení příkladů dobré praxe.
Displayed: 27/12/2024 01:03