W
		
		2016
			
	    
Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage Festive events – Wedding and wedding festivities, traditions, customs and habits; Traditional Wedding Menu.
	    DLUHOŠOVÁ, Radmila and Alexandr BURDA
	
	
	
	    
	
     
 
	
	Basic information
	
		Original name
		Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage Festive events – Wedding and wedding festivities, traditions, customs and habits; Traditional Wedding Menu.
	 
	
		Name in Czech
		Udržení kulinární kultury – zachování kulinárního dědictví Svatba a svatební festivity, tradice, zvyky a obyčeje; tradiční svatební menu
	 
				Authors
				DLUHOŠOVÁ, Radmila (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution) and Alexandr BURDA (203 Czech Republic, belonging to the institution)
 
			 
			
		
Other information
		
	
		
			Type of outcome
			Organization of a workshop
		 
	
		
			Field of Study
			50901 Other social sciences
		 
	
		
			Country of publisher
			Czech Republic
		 
	
		
			Confidentiality degree
			is not subject to a state or trade secret
		 
	
		
			RIV identification code
			RIV/47813059:19240/16:A0000207
		 
	
			
				Organization unit
				Faculty of Philosophy and Science in Opava
			 
		
		
			Keywords (in Czech)
			Kulinární kultura; kulinární dědictví; národní identita; edukace; prezentace; tradice; zvyky; tradiční menu
		 
		
			Keywords in English
			Culinary culture; culinary heritage; national identities; education; presentation; traditions; customs; traditional menu
		 
			Tags
			International impact
		 
			
			
				
					In the original language
					Culinary culture that reflects the elements of national and cultural identity is threatened in the natural environment by the influence of globalisation and cultural transfer resulting from the modern lifestyle. The aim of the project is research, presentation and education of the values of historical national, regional and local culinary heritage of participating countries and sharing of good practice.
				 
				
					In Czech
					Kulinární kultura odrážející prvky národní a kulturní identity je v přirozeném prostředí ohrožena zánikem vlivem globalizace a kulturního transferu vyvolaného moderním životním stylem. Cílem projektu je výzkum, prezentace a edukace hodnot historického národního, regionálního a lokálního kulinárního dědictví účastnických zemí a sdílení příkladů dobré praxe.
				  
				Displayed: 31/10/2025 03:50