W 2017

Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage Dishes with a story. Menu based on folklore, fairy tales, proverbs, films, historical events, etc.

DLUHOŠOVÁ, Radmila a Alexandr BURDA

Základní údaje

Originální název

Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage Dishes with a story. Menu based on folklore, fairy tales, proverbs, films, historical events, etc.

Název česky

Udržení kulinární kultury – zachování kulinárního dědictví Jídla s příběhem. Menu inspirované folklorem, pohádkami, příslovími, filmy, historickými událostmi, atd.

Autoři

DLUHOŠOVÁ, Radmila (203 Česká republika, domácí) a Alexandr BURDA (203 Česká republika, domácí)

Vydání

2017

Další údaje

Jazyk

angličtina

Typ výsledku

Uspořádání workshopu

Obor

50901 Other social sciences

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Kód RIV

RIV/47813059:19240/17:A0000206

Organizační jednotka

Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě

Klíčová slova česky

Kulinární kultura; kulinární dědictví; národní identita; edukace; prezentace; tradice; zvyky; tradiční menu

Klíčová slova anglicky

Culinary culture; culinary heritage; national identities; education; presentation; traditions; customs; traditional menu

Příznaky

Mezinárodní význam
Změněno: 8. 4. 2018 20:44, Ing. Petr Janík

Anotace

V originále

Culinary culture that reflects the elements of national and cultural identity is threatened in the natural environment by the influence of globalisation and cultural transfer resulting from the modern lifestyle. The aim of the project is research, presentation and education of the values of historical national, regional and local culinary heritage of participating countries and sharing of good practice.

Česky

Kulinární kultura odrážející prvky národní a kulturní identity je v přirozeném prostředí ohrožena zánikem vlivem globalizace a kulturního transferu vyvolaného moderním životním stylem. Cílem projektu je výzkum, prezentace a edukace hodnot historického národního, regionálního a lokálního kulinárního dědictví účastnických zemí a sdílení příkladů dobré praxe.