W
		
		2017
			
	    
Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage Dishes with a story. Menu based on folklore, fairy tales, proverbs, films, historical events, etc.
	    DLUHOŠOVÁ, Radmila a Alexandr BURDA
	
	
	
	    
	
     
 
	
	Základní údaje
	
		Originální název
		Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage Dishes with a story. Menu based on folklore, fairy tales, proverbs, films, historical events, etc.
	 
	
		Název česky
		Udržení kulinární kultury – zachování kulinárního dědictví Jídla s příběhem. Menu inspirované folklorem, pohádkami, příslovími, filmy, historickými událostmi, atd.
	 
				Autoři
				DLUHOŠOVÁ, Radmila (203 Česká republika, domácí) a Alexandr BURDA (203 Česká republika, domácí)
 
			 
			
		
Další údaje
		
	
		
			Typ výsledku
			Uspořádání workshopu
		 
	
		
			Obor
			50901 Other social sciences
		 
	
		
			Stát vydavatele
			Česká republika
		 
	
		
			Utajení
			není předmětem státního či obchodního tajemství
		 
	
		
			Kód RIV
			RIV/47813059:19240/17:A0000206
		 
	
			
				Organizační jednotka
				Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
			 
		
		
			Klíčová slova česky
			Kulinární kultura; kulinární dědictví; národní identita; edukace; prezentace; tradice; zvyky; tradiční menu
		 
		
			Klíčová slova anglicky
			Culinary culture; culinary heritage; national identities; education; presentation; traditions; customs; traditional menu
		 
			Příznaky
			Mezinárodní význam
		 
			
			
				
					V originále
					Culinary culture that reflects the elements of national and cultural identity is threatened in the natural environment by the influence of globalisation and cultural transfer resulting from the modern lifestyle. The aim of the project is research, presentation and education of the values of historical national, regional and local culinary heritage of participating countries and sharing of good practice.
				 
				
					Česky
					Kulinární kultura odrážející prvky národní a kulturní identity je v přirozeném prostředí ohrožena zánikem vlivem globalizace a kulturního transferu vyvolaného moderním životním stylem. Cílem projektu je výzkum, prezentace a edukace hodnot historického národního, regionálního a lokálního kulinárního dědictví účastnických zemí a sdílení příkladů dobré praxe.
				  
				Zobrazeno: 31. 10. 2025 19:09