Detailed Information on Publication Record
2018
Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage. Cultural and culinary differences and distinctions of my country: the north, south, east and west.
DLUHOŠOVÁ, Radmila and Alexandr BURDABasic information
Original name
Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage. Cultural and culinary differences and distinctions of my country: the north, south, east and west.
Name in Czech
Udržení kulinární kultury – zachování kulinárního dědictví. Kulturní a kulinárni rozdíly a specifika mé země: sever, jih, východ a západ.
Authors
DLUHOŠOVÁ, Radmila (203 Czech Republic, belonging to the institution) and Alexandr BURDA (203 Czech Republic, belonging to the institution)
Edition
2018
Other information
Language
English
Type of outcome
Uspořádání workshopu
Field of Study
50900 5.9 Other social sciences
Country of publisher
Czech Republic
Confidentiality degree
není předmětem státního či obchodního tajemství
RIV identification code
RIV/47813059:19240/18:A0000346
Organization unit
Faculty of Philosophy and Science in Opava
Keywords (in Czech)
Kulinární kultura; kulinární dědictví; národní identita; edukace; prezentace; tradice; zvyky; tradiční menu
Keywords in English
Culinary culture; culinary heritage; national identities; education; presentation; traditions; customs; traditional menu
Tags
International impact
Změněno: 30/3/2019 15:26, PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D.
V originále
Culinary culture that reflects the elements of national and cultural identity is threatened in the natural environment by the influence of globalisation and cultural transfer resulting from the modern lifestyle. The aim of the project is research, presentation and education of the values of historical national, regional and local culinary heritage of participating countries and sharing of good practice.
In Czech
Kulinární kultura odrážející prvky národní a kulturní identity je v přirozeném prostředí ohrožena zánikem vlivem globalizace a kulturního transferu vyvolaného moderním životním stylem. Cílem projektu je výzkum, prezentace a edukace hodnot historického národního, regionálního a lokálního kulinárního dědictví účastnických zemí a sdílení příkladů dobré praxe.