C
2018
Banket u příležitosti svatby Leopolda I. a Markéty Marie Terezy Španělské roku 1666 v kontextu kulinární kultury císařského dvora.
KORBELÁŘOVÁ, Irena
Basic information
Original name
Banket u příležitosti svatby Leopolda I. a Markéty Marie Terezy Španělské roku 1666 v kontextu kulinární kultury císařského dvora.
Name in Czech
Banket u příležitosti svatby Leopolda I. a Markéty Marie Terezy Španělské roku 1666 v kontextu kulinární kultury císařského dvora.
Name (in English)
The banquet on the occasion of wedding of Leopold I and Margaret Maria Theresa of Spain in 1666 in the context of the culinary culture of the imperial court.
Edition
1. vyd. Opava, Banket u příležitosti svatby Leopolda I. a Markéty Marie Terezy Španělské roku 1666 v kontextu kulinární kultury císařského dvora. p. 181-201, 21 pp. Svatby, oddavky, veselí. Příspěvky k tématu. 2018
Publisher
Slezská univerzita v Opavě
Other information
Type of outcome
Chapter(s) of a specialized book
Field of Study
60101 History
Country of publisher
Czech Republic
Confidentiality degree
is not subject to a state or trade secret
Publication form
printed version "print"
RIV identification code
RIV/47813059:19240/18:A0000226
Organization unit
Faculty of Philosophy and Science in Opava
Keywords (in Czech)
Habsburská monarchie; raný novověk; císařský dvůr; ceremoniál; kulinární kultura.
Keywords in English
Habsburg monarchy; early Modern period; imperial court; ceremony; culinary culture
Tags
International impact, Reviewed
V originále
Kapitola charakterizuje kulinární složku festivit spojených s první svatbou císaře Leopolda I. s přihlédnutím k celkovému pojetí dvorského ceremoniálu a stravovacích zvyklostí dané doby.
In English
The chapter characterises the culinary component of festivities connected with the first wedding of the Emperor Leopold I in the context of the overall concept of the court ceremony and dietary habits of the time.
Displayed: 19/5/2025 09:58